About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Tuesday, February 28, 2012

118#Ai no Kotoba ~ My Very First Handmade Felt Craft


Untuk sesiapa yang baca my previous entry, ada dua, tiga entri yang Hana sebut pasal ke-mengidam-an nakkan Felt Craft Starter Kit. Dah lama sangat Hana cari starter kit ni, alhamdulillah jumpa juga. Kebetulan, supplier dia memang duduk kat Kelantan, so senanglah nak pergi beli. Kalau terdesak sangat aje baru Hana layan beli secara online. Tadi pergi Kedai SUS, serius comel kedai dia. Nak kata kedai tak juga, just macam bilik tunggal kecil kat luar rumah aje. Purple in colour tu! 

Masuk kat dalam, rasa sejuk aje sebab ada air cond. Dah lah kedai dia kecil aje, memang syok rasa sejuklah. Ada tiga orang kakak dalam tu. Kak Idda, the founder & owner of SUS, yang tegur aku. Dia tengah online FB masa tu, nampak fan page Kedai SUS. Eh! Stalker ke apa ni? Ha ha. Abaikan.

Masuk dalam tu, terus kata nak beli starter kit. Sempat jugak berbual dengan Kak Idda, ramah aje orangnya. Pemilik Sarjana Muda Kejuruteraan Petroleum tu! Cuma sebab minat sangat pada kraf, dia asaskan Kedai SUS. Lepas bla bla bla, kitorang terus balik. Sampai aje kat rumah, terus selongkar apa yang ada dalam starter kit tu. Nak tahu? Tengok gambar kat bawah.






Ada macam-macam dalam ni. Berbaloi dengan harga ^_^

Hana terus mula operasi nak explore dunia felt craft ni malam ni juga! Sempatlah siapkan dua felt craft yang simple. Satu brooch bunga, satu lagi keychain rama-rama.





Sila abaikan kalau rasa buruk sangat. Al maklumlah, I'm just a beginner. Esok nak try buat lagi keychain yang lain ^_^ 

p/s : tetiba baru rasa lapar. nak makan Mamee lah~ 

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

9 book page(s) ♥:

eyqa amin said...

suka sgt aktiviti handmade camnie, chumil ^_^

aisya said...

teringin nak belajar buat tp xtau la nape xblaja2 lg.. huhu

Nyue said...

cantik....kreatif plus rajin..he3

apa twitter haruno hana? add la twitter nyue okeh :)

Detective Fiqa said...

wahhh comellahh :D

aku HaniAsyira said...

bley wat niaga pas ni....

Haruno Hana 하나 said...

eyqa : suka sgt aktiviti camni.. puas hati ^_^ .. thanks :)

aisya : hehe~ rajin2 kan diri anda.. bila dh start buat, cam payah nk berhenti.. aisya pun patut cuba :D

Nyue : thanks ^_^ ada twitter? jap hana add :)

Fiqa : thanks ^_^

Hani : hehe~ boleh la sikit2 :)

Miss Purple Ungu said...

nak blaja buat jugak la hehe :)

Haruno Hana 하나 said...

Miss Purple : blaja la jugak ^_^ best.. enjoy je..

Nana Liena said...

lawa la felt brooch bunga..hehe..itu tahun lepas punya ..tahun ni ada buat lagi?hehe

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)