About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Wednesday, March 21, 2012

183#Ai no Kotoba ~ Result SPM Saya



Alhamdulillah, sepanjang berada dalam dewan tadi tak berdebar langsung. Bila tengok kawan-kawan, mesti rasa pelik sebab Hana langsung tak berdebar. Macam tak ada perasaan pun ada. Result? Alhamdulillah sekali lagi, mendapat result yang boleh dibanggakan. Tapi tak boleh beritahu di sini. Awal-awal lagi mama dah pesan, dapat result yang baik or tidak baik, jangan heboh dalam blog FB or Twitter. Cuma family terdekat aje yang tau. Tapi yang pasti bukan straight As. He he.

Sekarang ni kena fikir course apa yang nak diambil. Kawan-kawan kata ambil medik, tapi Hana tak minat. Langsung tak ada cita-cita nak jadi doktor. Engineering? Sama lah. Tak minat jugak. Susah juga ni. Hana tak tahu apa yang Hana nak. Tapi, bila sebut pasal Food Technology or Food Science, Hana agak berminat sikit. Mungkin akan apply untuk course tu and Biotech sekali. Insya-Allah.

Okey lah korang, so sorry sebab tak dapat kongsi result. Apa pun, thanks pada rakan-rakan bloggers yang mendoakan Hana dan kawan-kawan Hana. Thanks a lot! Sayang korang. Dan tahniah juga pada rakan bloggers yang dapat result pada hari ni. 

Tak kira berjaya atau tidak, SPM bukan penentu segalanya. Mulakan langkah yang lebih baik di IPTA or else. Jangan cepat putus asa hanya disebabkan oleh perkara ni. Ingat tu! Gagal sekali bukan gagal selamanya. Insya-Allah, korang akan jadi yang lebih baik daripada mereka yang lain.

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

25 book page(s) ♥:

Cik Adieb said...

Yg penting result ok :D

amy syahiera said...

tahniah sys :D

Detective Fiqa said...

thniah awak :) hehehe

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Adieb hehe.. thanks kak :D

Haruno Hana 하나 said...

@amy syahiera thanks amy ;)

Haruno Hana 하나 said...

@Detective Fiqa thanks Fiqa :) awak jugak ;)

azieowseries said...

yeah...cyaiyok chaiyok hana..
semoga hana dapat ape yang hana minat.. :) kalau ade minat baru laa semangat nak belajar kan..hmm..beruntung kalau dapat buad pilihan sendiri tanpa paksaan parents..untung sangad sangad.. ^^

^o^...Cek pipah L!fe Story said...

tahniah akak..
next year tahun Cekpipah pula amik exam..tahun 2014 bwu dpt result...hehe
*saje nak gtaw..

Haruno Hana 하나 said...

@azieowseries kdg2 apa yg kita minat pun xkan dpt bawa kita pergi jauh.. tp insya-Allah semuanya akn ok ;)

Haruno Hana 하나 said...

@^o^...Cek pipah L!fe Story adik buat yg terbaik ok? insya-Allah akn ok ;)

SyUhAdA said...

thniah yer..

Haruno Hana 하나 said...

@SyUhAdA thanks :D

Hanamiko Sakura said...

taniah hana... eh! tak sedar kita ni sebaya lah ... hehe

hahafyza said...

tahniah awak :)semoga kejayaan milik awak . ^^

hahafyza said...

tahniah awak :)semoga kejayaan milik awak . ^^

D' Black Writer said...

Tahniah Kak Hana atas result yang baik itu!! <3 semoga terus berjuang. hihihi!

Ardini Izzati said...

tahniah, hana. dinie pon tak dapat straight jugak :)

Haruno Hana 하나 said...

@Hanamiko Sakura hehe~ Hana pun x tau yg kita sebaya :)

Haruno Hana 하나 said...

@D' Black Writer thanks dik! :D

Haruno Hana 하나 said...

@Ardini Izzati xpe :) tahniah utk Dini gak ;)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

tahniah hana..:) ouh ye..psal unisza tu,u tu ok je..u yg bg akak pling snang nk msuk n bljr..prof pun xde sgt antarabangsa..asrama dkt..cuma 1 je,xde kmudahan dan mudh rasa bosan..tp dibandingkn dgn usim,xyah la usim..laaagi xsyok,.asasi asrama dia jauh sgt33333333....huhu...klu hana jnis suka bljr tiap masa baik msuk mtrik..akak mmg xsuka bljr tiap masa..hihi

9n0L4 said...

Tahniah. Alhamdulillah. Moge kejayaan ini dpt diteruskan untuk hari yang mendatang. (:

Nur Nazihah Hassan said...

tahniah. .tak minat ke asasi TESL?

Haruno Hana 하나 said...

@9n0L4 thanks! insya-Allah akn diteruskan lg

Haruno Hana 하나 said...

@Nur Nazihah Hassan Asasi TESL? minat gak tp lebih brminat pd Food Tech & Bio Tech

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)