About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Saturday, March 24, 2012

189#Ai no Kotoba ~ Hadiah For SPM?



For SPM leavers yang dapat results gempak tu, mesti tak henti-henti dapat hadiah from others, kan? Tak kisahlah hadiah apa pun, tak kisahlah from whom. Parents, family, friends and so on. Sekadar sedikit penghargaan daripada mereka. Tapi, jangan pula korang leka dengan hadiah tu semua. Jadikan hadiah-hadiah tu sebagai pendorong korang untuk sentiasa atau tingkatkan kecemerlangan korang. Tapi (lagi?), jangan fikir kita buat semua tu untuk hadiah semata-mata. Hadiah tu cuma untuk jadi pendorong kecil korang aje, ya?

Even result Hana bukan straight As, tapi tak pulak terfikir nak dapat hadiah from Abah, Mama and others. My Tok Wan, Che Ngah (uncle) etc adalah kasi hadiah sikit-sikit. And yang paling tak expect, dapat hadiah yang langsung tak difikirkan from Abah and Mama! Actually, Mama pun tak tahu pasal ni. Abah yang plan beli hadiah ni.

Mana taknya, Hana fikir hadiah tu macam terlampau mahal untuk Hana. Maybe ramai juga remaja yang guna 'benda' tu, tapi I think I don't deserve it. Lagipun, yang lama still boleh guna even jauh sangat nak banding kecanggihan dengan yang baru.  Lagipun, bukan selalu pun guna 'benda' kategori tu. Jarang sangat. Guna untuk something important aje. Hana pun tak pernah minta hadiah apa-apa sejak awal tahun 2011 till now sebagai hadiah SPM. And, baru aje tadi abah beri hadiah tu. Masa abah pegang kotak tu and said, " Hadiah SPM Kakak ni.", I was like " Betul ke abah aku ni?"

Tapi memang happy lah dapat hadiah tu. Thanks Abah and Mama! Insya-Allah, kakak akan jaga dengan baik-baik, guna dengan baik-baik. Takut cepat rosak aje, kakak kan agak ganas orangnya. Ha ha. Thanks again!

nota comel : Tentu ada yang tertanya-tanya hadiah apa tu. Sorry, tak boleh beritahu. Takut orang kata riak pula. I post about this because I'm too excited! Sorry you guys. Chill~

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

16 book page(s) ♥:

Hanis Syazana said...

best nye :) hadiah ape ea? :)))

farah.fauzi said...

ok..dpt hadiah phone.. tett.. betol tak?? hee~

Haruno Hana 하나 said...

@Hanis Syazana hadiah biasa2 aje :)

Haruno Hana 하나 said...

@farah.fauzi entah :) haha.. hadiah biasa2 aje

Liselle MonCherie said...

Tahniah Hana :D! Heeeee :3
Hadiah misteri!!!
We can always improve ourselves in the future :D Yosh!
Chase your dream! <3

Syasya Johan said...

untunglah,untunglah dapat hadiah..haha.it means yr parents sangat menghargai.tahniah :)

shiema sufian said...

syoknya dapaat hadiah. thanks them (:

Haruno Hana 하나 said...

@Liselle MonCherie you too Lissele! be a great TESL teacher! :D

Haruno Hana 하나 said...

@Syasya Johan thanks Syasya :D

Haruno Hana 하나 said...

@shiema sufian thanks Kak Shiema. I feel blessed enough because having them as my parents :')

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

tahniah hana:)bestnyew hdiah tuu..hihi..sory sgt2 dear br jenguk blog ni sbb dh 2 hr xsempat buka blog sndiri..so busy..huhu...
nk jwb pertanyaan hana..unisza ada je kmudahan kafe,koperasi,atm..cuma kenderaan jela yg susah..yg lain ok..plih la..dkat pun dkt.hihi

Hanamiko Sakura said...

wahh.. seronok dapat hadiah.. ^_^

aisya said...

congrats ye hana.. teringin la nk tau hadiah ape.. hehe.. gambar pun cukup la.. :)

NadyaBubble said...

Tahniah :D

aReLaN said...

dapat hadiah pe???bestnya la dia.hmmm..takpela tak straight pon.saya dulu pon tak straight.tapi ada je rezeki dapat scholar.hehehe

Pinky Dinky said...

hana ni sangat merendah diri orangnya. result spm tak bagitau, hadiah pon rahsia.
apa2 pon kita tau mesti result gempak ni hehe. congrats ye hana ^^

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)