About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Sunday, April 1, 2012

204#Ai no Kotoba ~ App Kamera Best Untuk Pengguna Android


Untuk malam ni terpaksa hentikan sekejap segmen blog review. Insya-Allah akan bersambung esok. Sebab segmen ni memerlukan pemerhatian yang tinggi dan Hana risau tidak mempunyai cukup masa untuk malam ini. Tapi untuk entri ni Hana nak kongsi suatu application bagi pengguna Android. Mungkin ada yang belum tahu. Untuk sesiapa yang sukakan gambar seperti dalam We Heart It atau Tumblr, mungkin korang boleh guna app ni untuk dapatkan gambar seperti itu. Check this out!

App ni namanya Lomo Camera. Korang tentu kenal Lomo Aquapix Camera yang comel tu kan? Tapi Hana tak pernah guna pun. Tak ada duit nak beli *lap air mata*. Macam biasa, korang boleh download app ni kat Google Play. Tak rugi tau? :)


Nampak tak arrow tu tunjuk pada apa? Haaa... tu lah Lomo Camera app. Klik install.

Ni antara editor yang korang boleh guna melalui app ni. Setakat ni Hana tak download lagi effect yang lain. Korang touch aje pada effect yang korang nak.


Nak tengok tak contoh gambar dengan semua effect tu? Kalau nak, scroll bawah. Silakan menjamu mata.

Lomo Camera Effect : Lomo

Lomo Camera Effect : Rusty

Lomo Camera Effect : Polaroid

Lomo Camera Effect : Paper

Lomo Camera Effect : Dreams

Lomo Camera Effect : Film


Cantik tak effects untuk app ni? Hana paling suka Dreams, Lomo dan Polaroid. Nampak comel gitu. Untuk pengguna Android yang still tak tahu pasal app ni, boleh lah mula usha. Mungkin lepas ni kalau Hana jumpa app yang bagus-bagus, Hana akan buat entri pulak. Yalah, bukan semua orang tahu dan guna app ni kan? Dahlah app kat Google Play ni banyak tahap riban-riban *ye ke?*. Okeylah, selamat mencuba!


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

16 book page(s) ♥:

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

akak xth pape pun bab ni..sob2..huhu

shiema sufian said...

Wowww, mcm best je walaupun Shiema takde application android nak suruh kwn shiema lah download kan (:

Haruno Hana 하나 said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ alaaa siannya dia :D hehe

Haruno Hana 하나 said...

@shiema sufian download jgn x download :D best jugak guna app ni

Aira Amir said...

cantik komik maid maiden! XD

Haruno Hana 하나 said...

@Aira Amir amboi... minat Maid Maiden gak? hehe :D

shar90 said...

wooo~ xyah edit dah pkai adobe... tros je pkai app ni... huehee xD

Haruno Hana 하나 said...

@shar90 haha.. saya tak reti guna photoshop.. ok la.. bleh terus snap gambar guna app ni..

aisya said...

thanks hana! xterfikir pun nk carik app mcm ni.. hehe

Haruno Hana 하나 said...

@aisya welcome :D ni pun jumpa scara x sengaja ni

Yumida said...

ske tgk effect dri polaroid tu..nice...

Haruno Hana 하나 said...

@Yumida comel kan? :)

Tyra Faiera said...

thankz hana!sangat berguna.kena carik nih.hehe :)

Haruno Hana 하나 said...

@Tyra Faiera selamat mencuba :D

Aira Amir said...

@Haruno Hana 하나 minat sangat!

ciksukaberangan said...

sebijik macam gambar dalam tumblr. hehe :D suke ~ tapi nfon bukan android :'(

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)