About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Tuesday, May 1, 2012

273#Ai no Kotoba ~ Buat Camera Case Pulak!


Dalam entri INI, Hana tunjuk my very own handmade netbook sleeve kan? Boleh lah bawak ke KMKN XD Ha ha. Tak sabar tunggu 13 Mei ni, hari daftar for FIST. He he. Kawan-kawan asyik tanya tak nervous ke dah nak sambung study? Nervous sikit aje lah. Banyak tertumpu pada tak sabar nak ke sana. Jadi orang Kedah lah for 1 tahun 2 bulan :P

Okey, okey, back to post title. Yang ni first time Hana buat camera case. Camera case ni direquest oleh Cikgu Naeimah. Korang yang setia baca blog ni tentu agak familiar dengan nama cikgu Hana yang ni *bajet fofularr*. Cikgu mintak Hana buat sebab camera case cikgu yang asal dah hilang. Padahal sebelum ni cikgu request buat electrolysis cell tapi tak sempat nak buat. Hajatnya Hana nak buat electrolysis cell tu dan dibingkaikan jadi macam lukisan :P . Cikgu Naeimah ni cikgu Kimia, sebab tu terkeluar request pasal electrolysis cell ni.


Sebijik sama dengan cikgu punya kamera...

Yang ni lah camera case yang Hana buat :D
Ada bulan sabit lagi sebab kitorang from PBSM *semangat PBSM*

Takde lah ambik masa banyak pun untuk siapkan camera case ni. Cuma sebab banyak hal lain, hari ni baru siap. Sepatutnya dah siap tengah hari semalam. Alhamdulillah, menjadi. He he~ Cuma jahitan kurang kemas kat bulan sabit tu (=.=)

Lepas siap then edit gambar tu jadi macam tu, letak watermark bagai *kali ni rajin letak watermark*, terus post kat FB. Kebetulan cikgu memang tengah online. Hana happy sebab cikgu suka camera case ni. Tak caya? Tengok bawah ni :P


Janji nak jumpa cikgu kat KB Mall 6 Mei ni. Sambil-sambil Hana outing dengan kawan-kawan yang lain. Nak shopping sikit sebelum ke KMKN. Barang-barang yang lain dah ready, kain for baju kurung pun dah hantar untuk dijahit. Tunggu siap aje. 

nota comel : Tolong klik Donate atau SINI boleh? Wee~


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

23 book page(s) ♥:

Amanina said...

wahh, kak Hana ni kreatif la.. suke2! hehe.
gudluck!!

Haruno Hana 하나 said...

@Amanina haha... thanks Nina :D

Liyana Izzati said...

Tabiknya aku dengan orang yang pandai menjahit jahit ni. kenapalah aku tak reti menjahit macam ni?

ary_lee said...

cantekkkkkkkkkk...
jelesnya= ="

Afiqah Nabilah said...

cantiknye,,kenapa tak bukak tempahan felt craft? :p

CiK FizA said...

comel la sayang ! Hee :)

9n0L4 said...

cantik nyeee. pandai hana buat. ;)

aleen aiden said...

aaa kreatifnyaaaa :)

Haruno Hana 하나 said...

@Liyana Izzati haha... tapi Hana x pandai masak :P

Haruno Hana 하나 said...

@ary_lee hehe.. thanks :)

Haruno Hana 하나 said...

@Afiqah Nabilah sbb dh nak sambung study x lama lg :) takut x sempat buat

Haruno Hana 하나 said...

@CiK FizA thanks Kak Fiza :)

Haruno Hana 하나 said...

@9n0L4 thanks :)

Haruno Hana 하나 said...

@aleen aiden hehe.. thanks :)

Cik Nur said...

rajinnya hana ni..!
kreatif la tu...
kagun sungguh cik nur tgk.. :)

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Nur hehe.. thanks Cik Nur :D

Ardini Izzati said...

Aiyaa bestlah orang kreatif ni. Haihh tolonglah bagi kat dinie satu. Demand nii. Hahah :D

Hanamiko Sakura said...

kawaii :)

taniah ye awak.. saya ni masih menunggu je..hihi

Haruno Hana 하나 said...

@Ardini Izzati aiyoo.. wat la sendiri :P

Haruno Hana 하나 said...

@Hanamiko Sakura hehe.. thanks :) insya-Allah ada yg lebih baik mnunggu awak :)

cik mun said...

wahhh..cantikla...kretip btol..

Haruno Hana 하나 said...

@cik mun hehe.... thanks mun :)

aisya said...

comelnye! hehe

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)