About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Tuesday, May 1, 2012

275#Ai no Kotoba ~ Perhatian Kepada Yang Dapat Matrik 12/13!


Ada sesiapa yang dapat matrik khusus kepada pelajar lepasan SPM yang lahir tahun 1994? Tentu ramai yang dapat kan? Tahniah, tahniah. Tak terlambat lagi untuk Hana ucapkan. Hana pun dapat jugak, kat Negeri 9. Tapi tak pergi sebab dah tetapkan pilihan untuk ke KMKN. Boleh baca entri INI kalau berminat.

Ramai juga yang tak nak pergi sebab asyik dengar matrik ni susah, nak tunggu UPU lah dan macam-macam lagi. Tapi Hana tolak sebab memang hati ni nak ke KMKN aje. Ha ha. Ayat tak boleh blah. Nak buat macam mana. Pernah dengar ayat 'follow your heart'? So, Hana terima ajelah offer KMKN tu sebab memang nak sangat ke sana.

Panjang pulak mukadimahnya. Sebenarnya entri ni khusus pada sesiapa yang dapat matrik tapi tak nak pergi macam Hana. Korang dah tolak ke tawaran tu? Kalau tak tolak lagi tapi memang tak nak pergi, sila lah tolak tawaran tu untuk beri peluang kepada sesiapa yang buat rayuan untuk masuk matrik. Hana baru aje tahu sal ni. Kot-kot Hana yang jakun sebab baru tahu, korang pulak dah lama tahu. Ha ha.


Mula-mula klik pada 1. Pengesahan Terima Tawaran.

Then tick pada Tolak Tawaran dan Hantar. Done!

Jadi, cepat-cepatlah tolak tawaran matrik ni kalau korang memang 100% tak nak pergi matrik. Beri lah peluang pada pelajar lain. Mungkin rezeki mereka lambat sedikit. Apa-apa pun, all the best ke mana saja kita berada (^.^)v




Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

41 book page(s) ♥:

Hanamiko Sakura said...

ermm,, tengah ragu2.. nak tolak matrik rasa sayang.. still tunggu upu, insyaAllah kalau upu dapat.. baru tolak matrik.. thanks bagi tahu :)

farah.fauzi said...

thanks hana.. baru taw..engt kn pngeshn terime twrn tu utk sspe yg trime je.. sbb tu farah ignore je..

O CIKTEDDY said...

cik dpt slangor =D

✿Gucciey Lavender✿ said...

KMKN tu ape awk ?

ezzamalik said...

wow kmkn best and awesome.tp life sna mcm asrama.btw tahniah.kmkn tu is the best among of kolej mara.tmpt pun besar and cantik^^
eh pling lwt bila eh nak terima/tolak twaran?
ezza nak tggu pnjmn mara atau upu.

Haruno Hana 하나 said...

@Hanamiko Sakura welcome :)

Haruno Hana 하나 said...

@farah.fauzi haha.. hana pon tau dr kawan :)

Haruno Hana 하나 said...

@✿Gucciey Lavender✿ kolej mara kuala nerang :)

Haruno Hana 하나 said...

@ezzamalik tolak tawaran matrik? x sure.. tp dgr2 last date nk terima matrik 6 hb.. 7 hb plak UPU kluar

ary_lee said...

confused dengan entri ini..
Kenapa pelajar lepasan SPM 1994??

*blurrrrrrrrrrrrr

Haruno Hana 하나 said...

@ary_lee haha.. silap2.. lepasan SPM 2011, lahir 1994 ;)

Dak Fisha said...

owhh. awk ni baru 18 yer.. baru tau hehe

YanaFazlyana said...

tahniah n goodluck di kmkn ;)

Haruno Hana 하나 said...

@Dak Fisha hehe :D

Haruno Hana 하나 said...

@YanaFazlyana thanks :)

Pupel Liyana said...

matrik.. dulu dengar je matrik rasa geger..sebab pupel tak pandai:) tak layak

Haruno Hana 하나 said...

@Pupel Liyana haha.. Hana pon rasa x layak.. :D takut je dgr

aReLaN said...

betul tu.memang susah pon matrik.kalau yang result dah ok tu,memang rugi la masuk matrik sebab kena exam macam spm balik.tak sempat masuk matrik pon dulu.2-3 hari sebelum gi matrik,dapat offer sambung ke jepun.hehehe

Farhana Ahmad said...

salam. sebenarnye matrik lagi senang la. serius. ini pandangan akak la sbb akak Pasum. Asasi yg plg susah ialah Pasum. Asasi U lain x tau la. Matrik lagi sng dari Pasum. Tapi kalau dpt persediaan luar ngra n dpt biasiswa lagi untung, jgn tolak tuah pulak kan...huhu. Tapi x kisah la kita kat mne pon, asalkan kita ada usaha, Insyaallah boleh berjaya. :)

Haruno Hana 하나 said...

@aReLaN waa... bestnya abg Are Lan.. dpt offer ke jepun >__<

Haruno Hana 하나 said...

@Farhana Ahmad owh.. yg hana ni asasi gak tp silibus matrik yg cut off.. amik yg penting aje :)

Nurrul Hazieqah ツ said...

matrik nie susah kan ?
tapi Nurrul berniat nak pergi sini selepas SPM..

aisya said...

untungnya korang sekarang.. semua dihujung jari..

xde la tough mana pun matrik, in fact matrik la zaman paling best skali.. mentaliti je fikir matrik ni susah. =)

Haruno Hana 하나 said...

@Nurrul Hazieqah ツ Hana x tau.. cuma ikut pandangan budak2 yg dh lepas matrik n else, matrik ni hardcore.. xleh main2 masa kat matrik kalo nk score :)

Haruno Hana 하나 said...

@aisya ada yg kata matrik susah, ada yg kata matrik senang ^_^ hehe

Ardini Izzati said...

Dinie taknak pegi jugak tapi tak tolak lagi sebab takut UPU dapat macam tak best gituu. Ahaa. :D

aisya said...

ikut pengalaman xsusah pun.. biasalah, semua benda susah kalau kita xberusaha. kan kan kan? hehe

Izah aka Eqin NIA said...

Ade link matrik takkk? Saje nak tgk lao-2 dapat kea itew. Hehehehehwww =='

Haruno Hana 하나 said...

@Ardini Izzati haha.. takpe, pilih yg terbaik :D

Haruno Hana 하나 said...

@aisya yg penting jgn main2.. kalo dok kat diploma ke, sijil ke, asasi ke, akn jd makin susah gak kalo main2.. mmg kena struggle dr mula lg (^.^)v

Haruno Hana 하나 said...

@Izah aka Eqin NIA cek kat sini :)

http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/tawaran/

aisya said...

betul3.. hehe.. klau nk enjoy pun beringat2 la jugak kan? ni x, enjoy siang malam, study plak ntah ke mana.. minta2 dijauhkan la benda2 macam tu.. ;D

Sya Syazana said...

tahniah Hana. apepun moga apa yang dicita-citakan tercapai :D

Haruno Hana 하나 said...

@aisya hehe.. setuju :D

Haruno Hana 하나 said...

@Sya Syazana thanks :) awak pon sama

CiK FizA said...

oo. cm 2 ek? adek akak dpt KMK. tp xtau lg nak p ke x. dye x tima pon lg twaran 2 sbb tgh tggu upu dlu. upu kuar 7 hb kan? ehh. hana tau x, tarikh last nk trima twran matrik bila? huu. takot pulak nnt klu xdpt upu, matrik pon terlepas. adek akak tggu asasi. dye cm xbape minat matrik nie. tp xtau la. tgk rezeki la. hee

aRa ❤ aFiq™ said...

all the best ngn pilihan anda.. smoga bjaya dear :)

Haruno Hana 하나 said...

@CiK FizA kalo Kolej MARA Kulim ok! sbb Kolej MARA, len sket dr kolej matrik biasa.. kalo x salah 6 mei ni last date nk accept matrik.. 7 mei lak UPU keluar :)

Haruno Hana 하나 said...

@aRa ❤ aFiq™ thanks :)

lolipop_oreo said...

bestnye...
done follow u

::CIK LYNN:: said...

matrik xssh pn...btol...ni pngalaman dri sndri...=)

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)