About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Thursday, October 25, 2012

338#Ai no Kotoba ~ [Review] Ouran High School Host Club


6.06 AM. 25/10/2012
*jam di taskbar*

Selamat pagi! Orang sibuk nak ber-Aidiladha, Hana sibuk nak review anime. Dah lama tak review mana-mana anime ni :D Apa-apa pun, Selamat Hari Raya Aidiladha! Jangan makan daging banyak sangat, kang ada yang pening-pening nanti ^^ Hehe.

Kali ni Hana nak review anime Ouran High School Host Club! Satu anime yang boleh dikatakan famous dan ramai otaku suka. Anime yang sengal ala tak boleh blah dengan sorang-sorang perangai watak utama dalam ni. Weee~


The hero is Suo Tamaki and the heroine is Fujioka Haruhi. The another important characters are Ootori Kyoya, Haninozuka Mitsukuni, Morinozuka Takashi, Hitachiin Kaoru and Hikaru twins. Sorang-sorang ada perangai masing-masing yang memang takleh blah! Haha! *excited*

Ouran ni mengisahkan Haruhi yang baru nak masuk high school. Since dia dok elementary school and middle school lagi dia merupakan seorang pelajar yang bijak. Alang-alang nak masuk high school ni, dia apply scholarship kat Ouran High School, sebuah private school yang merangkumi tadika sampailah ke high school. Kira sekolah untuk geng Lord dan Lady lah ni.

Mula-mula dia masuk lagi, dah jadi hal. Dia masuk dalam satu bilik muzik yang tidak digunakan sebab nak study. Dalam banyak-banyak library kat sekolah tu, takde satu pun yang sunyi. Semua bising dengan suara orang bercakap. Mana dia tak bengang. Orang nak study, bising lak.

Nak jadi kisahnya, dalam bilik muzik tu, dijadikan bilik kelab untuk Ouran High School Host Club. Their president or Lord or King is Tamaki. Kyoya sebagai vice-president dan yang lain-lain tu ahli kelab. Kerja diaorang menghiburkan dan mendengar masalah students perempuan sekolah tu. Masa nak cabut tu, Haruhi terlanggar pasu berharga berapa entah. Yang pasti dia tak mampu bayar. 

Then, dia kena jadi host kelab tu sebagai ganti rugi pasu mahal tu. Mereka ingatkan dia tu lelaki sebab dia pakai sweater dan seluar. Then, insiden berlaku and terbongkar yang dia tu perempuan pada hari tu juga. Sejak hari tu lah macam-macam jadi dan semua episod best!



Siapa yang tak tengok lagi? Jom terjah kat SINI! Hana dah banyak kali ulang tengok anime ni. Huhu. Best best. Ni pun nak ulang lagi ni.

Waaaa~

Till then. 
Wassalam.


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

12 book page(s) ♥:

Ima Azwan said...

okei~ hana dah buat kak ima sibuk mendunload..AHAHHAHA

Hanamiko Sakura said...

memang best anime ni.. saya siap download ost sekali.. hahaha! lepas tu nak sambung tengok yang real punya XD

Haruno Hana 하나 said...

@Ima Azwan haha! pasni nak review anime len lak :P

Haruno Hana 하나 said...

@Hanamiko Sakura kan3 :D anime ni sengal + comel x)

SyamimiNazifa said...

dekat channel animax ada tak ni ?

Haruno Hana 하나 said...

@SyamimiNazifa tak sure la :) rumah Hana takde Astro ^^

Amirol Najmi Abdul Rasid said...

TQ kerana visit blog & nasihat...

D' Black Writer said...

Eh, anime ni memang best !! weet ~
;)
tapi saya biasanya tengok dkt watchanimeon :D Tamaki <3

Haruno Hana 하나 said...

@Amirol Najmi Abdul Rasid sama2 ^^

Haruno Hana 하나 said...

@D' Black Writer kan? comel sgt ^^ hehe.. akak biasa tgok kat animeultima :)

Syifa' Nur Iman said...

Wah! Kak hana, dah lama kak hana xupdate pasal anime. Nnti klu akak ada masa, update lah lagi pasal anime =)

Haruno Hana 하나 said...

@Syifa' Nur Iman insya-Allah ^^ banyak lagi dlm list nak buat review ni :)

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)