About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Saturday, March 31, 2012

203#Ai no Kotoba ~ Ajamoppical's 1st Giveaway : The Last Song



Kalau nak join, sila klik banner. 
Tagging :

Harap sangat dapat The Last Song tu :). Tapi tuan punya GA ni kata kalau nak, do impress him with this entry. Tapi Hana tak pandai nak impress orang =.=. Cuma boleh kata yang Hana suka sangat English novel macam Judith McNaught's, Cecelia Ahern's, JK Rowling's, Nicholas Sparks'. Biasanya perempuan aje yang jadi novelis cintan cintun macam ni. Tapi agak ter-impress dengan Nicholas Sparks sebab boleh kata semua novel dia jadi best seller. Novelis lelaki tu! Itulah, jangan kata lelaki yang tulis novel genre macam ni gay, or bisexual. Mungkin ini kelebihan mereka. Ada satu kes, seorang teman novelis yang merupakan seorang lelaki, cuba untuk menulis novel genre cinta. Baru aje buat e-novel sebab dia baru aje nak cuba, teruk kena bash ke seorang Cik Anon ni. Sesuka hati dia aje kata teman novelis ni gay. Boleh geleng kepala aje. Kesian dia. Nasib baik tak patah semangat. Janganlah cakap macam tu, tengok Uncle Sparks ni. Semua novel cinta dia tip top. Dia gay ke? Mengarut je tu. Uncle ni siap ada anak bini hidup bahagia lagi.

Okeylah, mungkin entry ni tak mampu nak impresskan tuan punya GA. Tapi, harap sangat dapat novel The Last Song tu. Harap-harap ada rezeki. Amin :)

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

202#Ai no Kotoba ~ First Watermark & Doodle From Apit


Asyik post entri yang relate to contest, GA and segment aje. Nampak gaya macam nak buat satu blog just for GA dan adik beradik dia. Nantilah bila rajin sikit. Semalam sedaplah dok chatting dengan kawan-kawan. Lepas tu tengok gambar kawan Hana. Rajinnya letak watermark! Then dia kata " Hana buatlah watermark. Syikin tunggu untuk di-tag" and I was like " OK. Tunggu tau". Kiranya ni first watermark sepanjang Hana hiduplah ni. Ha ha. Satu watermark yang simple.


Comel tak? He he. Sebenarnya watermark ni Hana ubah daripada doodle yang dapat daripada Abang Apit. Alaa, daripada Segmen : Saya Suka Doodle tu lah. Dah lama dapat, sebelum Abang Apit buat siri kedua lagi cuma baru sempat nak post. Bukannya apa, minggu ni from Sunday to Thursday, sibuk aje memanjang. Nak buat entri pasal kesibukan tu tapi tunggulah dulu. Ha ha.

Doodle asal :)

Watermark ni Hana nak letak pada gambar peribadi and my felt pictures! Sila tengok ya pada yang sudi. Ha ha.

                                                


Comel tak? K, Hana tau tak comel macam korang punya *ayat tak boleh blah*. Ha ha. Untuk sesiapa yang tak ada watermark lagi dan suka edit gambar, korang patut ada satu! Hana guna Photoscape. Memudahkan kerja nak letak watermark. He he.

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

Friday, March 30, 2012

200#Ai no Kotoba ~ Farah Alias Nak Review Blog Saya


Nak join sila klik banner :)


^_^


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

199#Ai no Kotoba ~ Lovestory313 1st Giveaway


Pagi ni macam rajin lak nak join segmen, GA atau contest yang simple. Kalau tiada aral, segmen blog review Hana akan kembali semula malam ni :)


Tagging :




Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

198#Ai no Kotoba ~ Siapa Suka Makan Coklat?


Ada yang tak suka makan coklat? Mungkin ada, kot? Semua orang ada citarasanya yang tersendiri. Hana pulak suka makan dark choc sebab rasanya yang agak pahit. Pelik? Manaaa adaaa. Biasa-biasa aje. Hana tak suka coklat yang manis sangat. And Cadbury is not in my list, agak manis pada Hana. Biasanya suka Tudor Gold atau Vovchelle Dark Choc. Kalau ada almond lagi pergh! Korang suka coklat camne?

Jom layan gambar-gambar kat bawah ni for choc lovers. Thanks Pak Cik Google. 

Kalau ada keyboard camni, memang air liur akan melelehlah setiap kali guna sebab terliur nak makan. Sedapnya! XD


Woa :O iPhone case yang coklat punya! Nak satu! :D


Antara semua bantal ni, yang mana satu jadi pilihan korang? He he he.


Ada kalkulator camni pun sodappp gak ni :p


Gambar kat atas tu biasa-biasa aje. Tapi kan, camne eyh kalau ada katil yang diperbuat daripada coklat cam kat bawah ni? Nak tengok? Scroll down sampai bawah :D


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Buat makan aje. Rugi kalau biar camtu aje. Ha ha ha :D


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

Thursday, March 29, 2012

197#Ai no Kotoba ~ Topup Giveaway by Naili



Done. Letihnya hari ni... :)


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

196#Ai no Kotoba ~ Segmen Blogwalking & Tambah Followers Oleh Lisa


Jom memeriahkan segmen ni :)


Tagging :


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

195#Ai no Kotoba ~ Segmen Nasz : Jom Kenal Blogger





Nak join? Klik aje banner tu. Yang ni segmen jawab soalan sendiri ke? He he.

Nama penuh saya?
Nurul Farhana
Nama panggilan saya?
Farhana, Hana 
Sejak bila saya berblogging?
September 2009 
URL blog saya?



Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

194#Ai no Kotoba ~ Segmen Cik Mun : Dia Pilihanku... Cikgu!




Hari ni baru berkesempatan nak join segmen Cik Mun yang ni. Sorry Cik Mun. Sibuk sangat sekarang ni. Semalam pun dari pagi sampai 7 malam baru ada kat rumah. He he. So, jom mulakan segmen kita. 

Tagging :

Jadi, Hana nak kenalkan cikgu kesayangan Hana iaitu Cikgu Naeimah. Guru penasihat PBSM Maher dan guru Kimia selama dua tahun. He he.

yang berkurung hitam tu Cikgu Naeimah. gambar ni masa Anugerah Ko Kebangsaan tahun lepas, kat Kuching, Sarawak

Ada banyak sebab Hana sayang beliau. Masa mengajar beliau memang tegas. Tapi sampai aje waktu kokurikulum PBSM, asyik ketawa aje dengan lawak bersahaja beliau. Sampaikan ada pelajar sekelas Hana yang tak percaya Cikgu Naeimah jenis lucu camni.

Cikgu pun banyak tolong kami dalam menguruskan hal BSM Maher. Tapi itu tak bermaksud yang cikgu uruskan semuanya. Cikgu hanya beri arahan dan petunjuk, kami yang uruskan. Alhamdulillah, dapat juga merasa pergi Sarawak secara free tahun lepas sebab BSM Maher mewakili Kelantan untuk Top 5 Unit Beruniform yang aktif.

Cikgu pun seorang yang pemurah. Bab ni memang kami tahu sangat. Bawak pergi pasar malam, ajak pergi shopping raya, ajak pergi makan kat luar, beli KFC untuk kami, memang kerja kami ni macam nak habiskan duit cikgu aje. He~he~he~. Tapi cikgu buat semua tu untuk ahli aktif aje. Sebagai tanda terima kasih sebab tolong cikgu dll. 

Thanks cikgu! Jasamu dikenang. Alhamdulillah dapat A untuk subjek cikgu. He he.

nota comel : Kalau jadi, Hana akan jadi volunteer kat Kem BSM Daerah Kota Bharu 10-12 April ni. Insya-Allah. Nak sangat join. He he. Kerja volunteer ni best tau. Macam-macam pengalaman yang kita boleh dapat. 

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

190#Ai no Kotoba ~ Blog Review 5 - Jom Blogwalking!


Sorry. Baru dapat teruskan sesi blogwalking. Sibuk mengalahkan menteri (=.=')


1. Header baru yang comel!!! :DDD
2. Blog ni antara blog yang kemas! Tak payah susah-susah nak review untuk tahu kelemahan. Keep it up!


1. Sama kes dengan blog kat atas. Template dan header baru yang comel!


1. Suka sangat kucing kat header tu! XDDD
2. Loading yang cepat!
3. Blog yang kemas, cuma font nampak cam kecil sangat.


1. Widget untuk Blog Archive dan Blog List terlampau panjang. Baik guna Scroll Bar untuk nampak lebih kemas. Kalau nak, tuto SINI.
2. Loading dah okey.
3. Font kat sidebar macam complicated sikit nak baca.


1. Header yang cool!
2. Susunan widget dah kemas sebab guna Scroll Bar. Ruang pun jimat.
3. Loading dah cepat.


1. Suka header ni :DDD
2. Susunan widgets pun dah kemas even rasa macam terlalu banyak widgets kat area bawah.


1. Width blog nampak gaya cam agak kecil. Patut besarkan lagi.
2. Music Widget patut letak area atas. Senang untuk bloggers lain nak pause.
3. Terlalu banyak widgets kat area bawah.


1. Suka anime character versi Muslimah kat header tu! :DDD
2. Blog yang kemas dengan widgets yang tersusun.
3. Loading dah okey.


1. Header yang comel :DDDD
2. Satu lagi blog yang kemas dan wajib dikunjungi!


1. Music Widget patut diletakkan di area atas atau gunakan Float Button Pause untuk memudahkan bloggers lain pause. Kalau nak, tuto SINI
2. Cursor dengan word Welcome tu macam menganggu sikit. Kalau gantikan dengan sparkling okey sikit. Kalau nak, tuto SINI.
3. Spiral/Wave kat sidebar kanan pun macam menganggu. Tersilap klik situ, tab for the widget akan keluar.
4. Loading dah cepat.


1. Header K-ON! yang comel :D
2. Salah satu blog yang kemas. Wajib blogwalking!


1. Dah lama nak cakap, Hana suka sangat doodle suami isteri kat header blog ni :DDD
2. Blog yang wajib blogwalking! Hana suka kekemasan blog ni.
3. Loading yang cepat!


1. Header yang cool even simple! Suka penggunaan hitam putih untuk header ni!
2. Loading yang cepat!
3. Tak ada Shoutbox. Patut letak satu.
4. Untuk jimatkan ruang dan kemaskan blog, letak Scroll Bar untuk Blog List. Kalau nak, tuto SINI.


Senarai Peserta

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

Wednesday, March 28, 2012

193#Ai no Kotoba ~ Sleepy Night



Kenapa post title cam tu? Memang mata ni dah layu semacam aje. Tapi sempat gak join segmen Abang Ben. He he. Bukannya apa, pagi tadi pergi Karnival MARA seawal 9 pagi. Hampir tengah hari, singgah lak kat Kelantan Book Fair yang diadakan berdekatan dengan kawasan karnival tu. Pukul 1.30, pergi sekolah tolong Cikgu Naeimah buat kerja sikit. Pukul 4, cikgu bawa pergi book fair dengan budak-budak ni sementara nak tumpang balik. Pukul 6.45, singgah kat pasar malam. Pukul 7.20 malam baru jejak kaki kat rumah. Hajatnya nak join segmen Cik Mun dan post pasal aktiviti hari ni dan pasal something yang mungkin berguna untuk korang, tapi nampaknya terpaksa tangguh dulu. Tak sempat nak blog review malam ni jugak. Sorry :(



Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

192#Ai no Kotoba ~ Ben Ashaari dan Rakan Blogger



Jawapan : Tengah buat apa tu? Datang dari mana? *ayat kalau terserempak dengan orang*

Jom join segmen Abang Ben! :D




Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

Monday, March 26, 2012

Wordless Night



........


Published with Blogger-droid v2.0.4

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

Sunday, March 25, 2012

Pasal Segmen Blog Review

Sebelum tu Hana nak mintak maaf banyak-banyak for those yang datang blogwalking, leaving comments, follow etc. Sekarang memang sibuk sangat dengan proses nak apply scholarship, kemas kini UPU and else. Nak teruskan segmen blog review pun tak boleh. Tapi segmen ni akan diteruskan juga. Cuma tak sure camne. Sorry sangat-sangat. Ingatkan lepas result ni everything going smoothly, makin teruk adalah. Kena spent most of the time untuk urusan sambung belajar aje. Thanks for those yang sudi jejak sini. Insya-Allah akan dibalas kemudian. Esok pun ada plan nak jumpa konsultan. Tadi pergi sekolah jumpa kaunselor. Sorry sangat-sangat.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

Tinggal Link Blog di Sini :)

Assalamualaikum :)

Memandangkan masa Hana blogging sekarang ni dah tak menentu, jadi Hana nak mintak tolong sangat-sangat pada bloggers yang follow blog ni dan nak Hana follow balik blog dia, sila tinggalkan link blog yang betul kat kotak komen entri ni. Sebab kalau ada Cbox sekalipun, Hana tak sempat nak cek jugak. Tapi, pastikan korang ada Follower Widgets, kalau tak Hana tak boleh follow balik juga. Nak tahu kenapa, baca SINI.  Lots of thanks.



Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

Saturday, March 24, 2012

188#Ai no Kotoba ~ Blog Review 4 - Jom Blogwalking!


Jom teruskan dengan sesi blog walking dan blog reviewing! Sorry sebab tak boleh review semalam. Sekarang ni pun still sleep over kat rumah kawan. :)



1. Header yang simple but cool~
2. Blog yang comel.
3. Font macam kecil sangat. Kalau boleh, cuba besarkan.


1. Template dah comel.
2. Widget gambar banyak sangat, baik guna slideshow. Cadangan aje :)
3. Better letak Follower Widget dan Shoutbox kat area atas, senang sikit nak cari.


1. Header gambar SHINee yang comel!!!!
2. Memang tak ada Shoutbox atau Hana yang tak jumpa?
3. Kalau boleh, tolong letak Follower Widget.
4. Kalau boleh, baik guna Scroll Bar untuk Arkib Blog. Nampak lebih kemas. Kalau nak, tuto SINI.

1. Font kat header comel :DDD
2. Loading yang cepat.
3. Kalau boleh, letak Shoutbox kat atas sikit, senang nak cari.
4. Boleh letak Scroll Bar kat Blog Archive Mari Baca. Nampak lebih kemas dan menjimatkan ruang. Kalau nak, tuto SINI.


1. Header baru yang comel :DDD
2. Loading yang cepat!
3. Font macam kecik sangat. Kalau boleh, besarkan sikit :)


1. Header yang comellll!!! XDDDDD
2. Blog ni salah satu blog favourite! Sebab susunan widget yang kemas dan loading yang cepat!


1. Header yang simple but nice.
2. Loading dah okey.
3. Susunan widget dah okey even banyak gambar kat sidebar.


1. Header baru yang comel dan colourful!
2. Susunan widget dah kemas.
3. Kalau boleh, letak Shoutbox tu kat area atas sikit. Senang nak cari.


1. Suka background polka tu!
2. Loading dah okey.
3. Widget memang tak banyak eyh? Bagus juga. Tak memberatkan blog. :) Tapi blog Hana banyak widget jugak.


1. Header yang comel!
2. Widget banyak terlalu banyak, tapi loading dah okey.
3. Kalau boleh, letak Follower Widget dan Shoutbox kat area atas. Senang sikit nak cari.


1. Suka chibi SNSD kat header tu!
2. Loading dah okey.
3. Warna background dah okey, tak terlalu striking.
4. Susunan widget dah kemas!


1. Suka dengan doodle kat header tu!
2. Widget dah tersusun dengan kemas.
3. Loading yang cepat!


1. Blog yang comel dan kemas.
2. Susunan widget dah okey.
3. Tak tahu nak komen apa lagi. He he.


Senarai Peserta

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)