About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Saturday, April 13, 2013

396#Ai no Kotoba ~ Masa Depan?



Masa depan?

Semalam, 'masa depan'lah yang bermain dalam fikiran.

It's weird when you were sitting with your mama and she started to talk about fate, marriage and children. So then you realised that you were a grown up girl. You ARE a grown up girl.

Tapi.

Sempat ke habiskan degree?
Sempat ke sambung Masters?
Sempat ke jumpa separuh daripada jiwa kita?
Sempat ke mempunyai anak-anak sendiri?
Sempat ke didik anak-anak dengan nur Islam?
Sempat ke tengok anak-anak membesar?

And the list goes on.

Hanya Dia yang tahu. Dia. Pencipta kita. We don't know what will happen in our future. But, we do know who holds our future. He does. Always.

Tapi, tak bermakna kita perlu duduk diam dan tak buat apa-apa. Allah tak akan membantu hamba-Nya yang tidak berusaha. Berusahalah ke arah yang lebih baik. Kita tak tahu bila kita akan capai kejayaan tu. Tapi tak salah untuk mencuba.

Kan?

Fikir, fikir dan fikir. Kenalah bertindak juga. Nak buru syurga bukannya senang. Memerlukan pengorbanan. Nak buru neraka? Senang aje. Sebab itulah orang selalu berpesan, mujahadah itu payah kerana syurga itu manis.

Kun Faya Kun.

Jika Dia berkata Jadi, maka Jadilah. 

Step forward to your future. Believe in Him :)

Till then.
Wassalam.

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

8 book page(s) ♥:

Faeytynn Zayn said...

insyallah sempat,amin

SyamimiNazifa said...

kak, really love this entry. in shaa allah, jika dah tertulis akak sempat habiskan semua tu, in shaa allah sempat :'D

MarnieyZ said...

In Shaa Allah. Dgn izin allah, ajal maut di tgn DIA. semoga dipanjangkan umur. Amin. :)

LdyNisa said...

we never know kan?? just live the life to the fullest. Hidup kerana Dia.
:D

nabila biela said...

so truthh hanna..nice entry..suke sgt=)

Si Matatajam said...

Sesungguhnya perancangan Allah adalah yg terbaik utk kita,,

Nurrul said...

emm , kalau pikir semua tuh dalam satu masa memang rasa sngt tak sempat.. apa2 pun just enjoy your life :D

Shafika Nabila said...

yes betul tu! all those things kept playing in my minds nowadays. ahakss what the hecks. ehehe maybe we both dah besar panjang ;)

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)