About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Friday, May 10, 2013

434#Ai no Kotoba ~ 11 Things About Me | Michelle


Tak sangka Michelle dan Kak Nisa tag Hana untuk 11 Things About Me. Soalan sudah semestinya berbeza!  Memandangkan Michelle dahulu yang tag Hana, Hana akan jawab soalan Michelle dahulu. Untuk next post, Hana akan jawab soalan daripada Kak Nisa pula :)


So, jom start! Mula-mula, kita start dengan peraturan dulu ya? ;)

Few rules need to be followed :
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.

Sekarang, masa untuk menjawab soalan! :D

1. Kenapa awak berblog?
Hana mula berblog sekitar Ogos 2009 sebab tertarik untuk jadikan blog sebagai medium untuk Hana post setiap e-novel Hana di blog Colours ~ Melody and Harmony. Memandangkan first novel dah complete, Hana delete novel tu dalam blog CMH dan post pula di blog Lovin' You :)

2. Awak umur berapa ?
Lahir tahun 1994, bulan Ogos, hari yang ke-19 :P That's mean, tahun 2013 ni Hana baru 19 tahun :)

3. Blog saya berat atau tak?
Blog Michelle? Tak berat pun :) Loading cepat!

4. Awak suka kawan dengan saya tak? hahaha :P
Tak tahu *honestly* He he :D Jangan terasa hati ya? Hana suka berkawan dengan sesiapa sahaja asalkan orang yang baik-baik, as long as Michelle baik dengan Hana, Hana akan berkawan baik dengan Michelle ^^ Even kita kena dalam dunia blogging aje pun, hubungan sesama blogger tetap kena jaga ;)

5. Apa awak buat bila bosan?
Tengok anime! Banyak lagi anime yang pending dalam list ni :P He he. Tak pun Hana akan baca novel :)

6. Awak rasa awak seorang yang macam mana?
Saya? Tak tahulah. Clumsy, takkan bertenang selagi kerja tak siap dan biasanya kalau jumpa orang yang tak dikenali, mereka yang kena tegur Hana dulu sebab Hana segan nak tegur :P He he. Korang rasa Hana macam mana? He he he :D

7. Awak seorang yang open atau tidak?
Tak tau nak cakap camne. Bergantung pada keadaan :) 

8. Antara kekasih dan sahabat mana awak utamakan?
Antara kekasih dan sahabat? Sudah semestinya sahabat! Hana tak pernah ada kekasih so I don't know :)  Sahabat yang lebih penting actually, sebab mereka sentiasa ada di sisi kita :) But, between my husband and my friends, my husband comes first! :)

9. Bila hari hujan awak suka tak? Kenapa? :D
Suka! Sebab cuaca akan berubah sejuk. Tambah-tambah kalau hujan lebat. Bestnya waktu tu baca novel dan ada semug hot choc with marshmallows :)

10. Kalau saya minta tolong kamu sesuatu sudi tak kamu tolong walaupun kita tak kenal?
Insya-Allah, selagi Hana boleh tolong Hana akan usahakan untuk tolong Michelle :)

11.Antara cheese cake dan coklat cake mana lagi perghhh sedap? :D
Cheese cake of course! Favourite Hana tu! :D

Sekarang, Hana nak beri 11 soalan baharu kepada bloggers yang akan ditag :)

1. Apa yang awak suka pasal blog awak?
2. Kenapa awak enjoy sangat blogging?
3. Antara Harry Potter dan Twilight, mana satu pilihan awak? 
4. Kalau awak diberi peluang untuk belajar/tinggal di Eropah, negara mana yang menjadi pilihan? Kenapa? ;)
5. Jenis rumah yang menjadi idaman awak?
6. Suka memasak atau menjahit? Kenapa?
7. Ada obses dengan apa-apa tak? Contohnya, novel, baju, blog, drama dan sebagainya. 
8. Impian terbesar awak? :D
9. Andai kata awak cuma ada dua adik beradik sahaja dalam keluarga dan awak anak bongsu, awak prefer ada abang atau kakak? Kenapa? :)
10. Adakah awak akan terus berblogging sampai bila-bila? :)
11. Apa pendapat awak pasal diri awak sendiri? He he :)

So, Hana nak tag.
1. Aien
2. Anis
3. Nana
4. Aisya
7. Azwa

Join jangan tak join! Tiada paksaan tau :)

Till then.
Wassalam.


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

16 book page(s) ♥:

Nurrul said...

Seronok aja kita baca 11 things abaout kak Hana...Ehhh
tetiba macam terselit nama kita dekat bawah tuh...

hehe , Thanks tag kak Hana.. ada masa Nurrul join yer :D

izan mama mia said...

huwaaaa..kena tag sudah..nnt kalau ada masa mama sahut yew,,hihi..susah gak soalan hana tu..jenuh nak jawab tuu

Cik Fiza Comel said...

hahaha. best jugak main tag2 & jawab soalan nie kan :DD

Norhaizam Mustaffa said...

Thanks tag kak hana. Aein dah jawab soalan tu. hehe. jom baca

Nana Liena said...

hehe..peh..susah nya soalan Hana..! grrr.. kita sahut cabaran..walaa..ehehe..but kan kita kena tag orang juga ke? huhu..banyaknya soalan

Nana Liena said...

kena tag 11 orang balik? what..haha.. anti kita usaha dlu ya Hana..huhu

Anis Zainudin said...

thanks hana tag anis :) insya allah :) nty anis join ye :)

Haruno Hana 하나 said...

@Nana Liena takpe nak tag berapa orang pun ^^ Hana tak kisah :)

Nana Liena said...

hehe..okay Hana.. ni game aja kan? bukan nya segmen ke apa? deal..haha..dalam kepala dh ad mcm2 soalan

Azwar Syuhada said...

Thanks tag azwar, ye Hana. Kalau ada masa nanti, azwa join.. :)

eita said...

seronok jugak kan...

AiSyA LiEzA said...

thanks tagged hanna.. insyaAllah sy join :)

izan mama mia said...

hana dah jawab..jemput baca yew

michelle De hunny said...

nice answer from Hana :)
ty sudi menjawab soalan2 michelle tu.
sama la kita suka cheese cake.
hehe.. :)

#happy blogging~

Anis Zainudin said...

done :)

http://miszfarahanis.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

Cik JariManis said...

Hana! tq tag JM...CJM dah jawab! hee ;) http://cik-jarimanis.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me-tagged-by-cik-haruno.html

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)