About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Thursday, May 23, 2013

467#Ai no Kotoba ~ Edit Blog Sis Nadhira :)


Dah lama tak edit blog orang lain. Tengah malam semalam, buka blog Sis Nadhira dan tengok sis posted pasal minta tolong editkan blog sis. Memandangkan Hana tengah free, saja gatal tangan offered diri untuk edit blog sis. Hana bagi edit free aje pun. Sebab selama edit blog bloggers lain ni, memang Hana tak ambil upah. Tak terror pun edit blog kasi gempak macam bloggers lain, tu segan nak ambil upah. He he :)

Hana start edit lewat malam semalam dan berhenti hampir pukul 1 AM. Masa tu tinggal header dan menu tab untuk pages aje yang belum buat. Sis Nadhira nak simple aje, macam blog Hana so kerja agak mudah. Background pun warna putih sebab sis nak macam tu. Asalkan nice and simple. Sis nak tema putih-pink.

Jom tengok blog sis punya wajah baru! Old look pula Hana tak sempat print screen, lupa. He he.




Edit apa yang perlu aje. Buat border untuk sidebar, post and sidebar title background, scroll box untuk blog archive dll. Header dan menu tab tu Hana buat dan transparentkan kemudian tambah efek shadow untuk hover gambar. 

Untuk header tu, asalnya nak guna gambar yang ada bibir merah dan lipstick merah. Lepas tu terjumpa gambar dua lipsticks tu, guna yang ni pula. Nampak lebih comel daripada gambar bibir merah dan lipstick merah tu.

Untuk edit blog ni, sis beri upah topup RM 15. Asalnya memang free, kemudian sis insisted nak beri juga dan pada masa yang sama kredit Hana dah tamat tempoh, mintalah upah dengan sis. He he :D Minta RM 5 aje, tengok-tengok dapat RM 15? Mana tak terkejut!

Terjah tau blog Sis Nadhira ni! Terutamanya kepada penggemar make up. Sis selalu buat review produk kecantikan dan tutorial make up yang awesome! Terjah jangan tak terjah! Klik aje nama Sis Nadhira untuk terjah blog sis!

Thanks sis untuk upah tu :D Harap-harap sis puas hatilah dengan new look ni :)

Till then.
Wassalam.


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

25 book page(s) ♥:

Nana Liena said...

hehe..cantik la header tu.. rezeki Hana murah..dapat la rm15..kita pun terkejut..hehe

Lia Ilnia said...

Cantik!

Farra Atiqah said...

cantik;-) pandai kak hana buat:-)

Nur Amalina Maisarah said...

Wah comel2 header tu :D
pandai pe edit..jeles..hehe

Nurul Amanina said...

waaa rezeki tolong orang hihi :D cantik kak Hana :D

FairuzAqilah said...

alhamdulillah... :)
actually, saya jumpa blog awak ni pun bw dari blog akak tu.. hehe.. cantik je edit, simple tapi kemas cantik..

Mya Abdullah said...

wah lawalah!saya nak upah akak jugak boleh ?hehe
#serius ni

Nadhira Izzati said...

alhamdulillah sis puas hati :) simple dan kemas... tq hana sbb sudi tlg :)

Haruno Hana 하나 said...

@Mya Abdullah hehe.. nak juga? kalau nak, boleh PM akak d http://www.facebook.com/harunohana19 :)

Haruno Hana 하나 said...

@Nadhira Izzati sama2 sis ^^ alhamdulillah, puas hati :))

izan mama mia said...

nak tgk lah hasil kerja hana tuu..ehe..

Azwar Syuhada said...

Cantik.. Buat bisnes edit blog ke Hana?? :)

Haruno Hana 하나 said...

@Azwar Syuhada hehe.. takdela :) saja je tolong then sis bagi upah juga ^^

Mizz Aiza said...

cantik&kemas hasil kerja hana.. boleh buat duit lepas ni.. :D

Norhaizam Mustaffa said...

Rezeki Kak Hana. Cantik je Kak Hana edit. Pink sweet :)

Cik Yatt said...

tau tak.. akak dah tengok habis cerita tomoe tu,,best gila..haha.. thanks!

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Yatt iya? thumbs up! hehe :D sweet kan? sekarang Hana tengah baca manga dia :))

AiSyA LiEzA said...

cntiknyerrr... rjinnyer hana :))

S.K.A said...

mmg dia puas hati pun..cntik je sy tgok :) kreatif..he3 pndai edit

Adib Veron said...

LAWA ! =)

Deqla Manjew said...

Simple, kemas dan cantik!

Momiko Era said...

As salam, hana.
boleh tolong akak x edit blog akak?
nanti akak bagi upah.sementara tue, akak kasi link blog akak
http://juarakuimpian.blogspot.com/

Nadia Syairah said...

Hi ! mintak tolong sesangat edit blogshop sy.. :( sy student lagi so memang tak sempat nak edit blog sendiri.. tolong ehh . saya bagi upah :)
email saya : nadiasyairah97@gmail.com

Nadia Syairah said...

hai.. sy nak mintak tolong sangat sangat tolong edit blogshop saya . saya student so memang tak sempat nak edit --' pleaseeeee

email saya : nadiasyairah97@gmail.com

looking foward to your reply

Nadia Syairah said...

hai.. nak minta tolong sangat sangat edit blogshop saya.. saya bagi upah :) saya still student so mmg tak sempat nak edit blog sndiri :| tolong yeeeee

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)