About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Saturday, May 18, 2013

Segmen : Relevankah Lagi Blog?


Segmen daripada Abang Ben Ashaari


Melalui segmen ni, Abang Ben meminta pendapat bernas para bloggers bagi soalan ini :

Relevankah lagi blog sbg platform perniagaan online jika nak dibandingkan dengan laman sosial media yang lain seperti Facebook , Twitter , Instagram , Keek dan lain lain ? Berikan penjelasan yang ringkas.

Pendapat Hana :

Blog masih lagi relevan sebagai platform perniagaan online walaupun sekarang laman sosial media semakin banyak seperti mana yang dinyatakan dalam soalan di atas. Kenapa blog masih relevan? Blog boleh dianggap seperti laman sesawang yang lain. Lihat aje perniagaan online seperti Cala Qisya, ZALORA, Radiusite dll. Walaupun mereka mempunyai official fan page di laman Facebook, tetapi mereka turut mempunyai laman sesawang sendiri bagi mempromosikan perniagaan mereka. Bagi saya, mempunyai official laman sesawang lebih penting daripada mempunyai official fan page di Facebook dll kerana official laman sesawang lebih bersifat professional.

Itu sahaja pendapat Hana. Harap menjawab soalan Abang Ben.

Till then.
Wassalam.


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

10 book page(s) ♥:

Farra Atiqah said...

tau xpe, hehe :) nak join laaa

wawa_addien said...

hi dear ;
singgah dari segmen BA
da follow awk n follow kita back k

Engku Muzahadin said...

Singgah dr segmen yg sama n follow sini ;)

Kenit Cinonet said...

Singgah dr segmen yg sama.

Nice one sis :-)

nini said...

kita pon nak join tapi tak sempat =(

Nana Liena said...

hehe.. selamat bersegmen ya.. :)

Yumida Huda said...

aah..jwpn bernas
yumida sokong

http://umikasum.blogspot.com/2013/05/ben-ashaari-relevankah-lagi-blog.html

Bahrain Ramlan said...

Menarik jawapannya....

Nurrul said...

Mestilah relevanblog nie... mcm2 boleh dgn blog.. duit pun boleh datang dari blog.. hehe :)

Terbaik kak Hana punya jawapan !!

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

btl2. . :) blog byk faedahnya. .muehehe. . :D

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)