About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Wednesday, June 5, 2013

490#Ai no Kotoba ~ Abah, Mama Mana?



Yeah, well said. He he :D

Teringat beberapa hari lepas. Hana keluar dari bilik petang tu dan nampak abah tengah tengok TV, teruslah tanya, " Abah, mama mana?"

And, memang taklah abah nak bagi direct answer (-__-) Ada ke abah jawab, " Mama kat Kajang tu."

Erk. Memang jawapan yang dijangka sebenarnya. Kalau tak pun mesti abah kata mama kat KB Mall, KB, KL dll tempat (-__-) Erghhh.

Nak dijadikan cerita, Neesa si bongsu pun tanya abah juga. He he. Banyak kali pula tu tanya, penat abah nak menjawab :P Ha ha. Sebenarnya mama pergi rumah jiran belakang rumah.

Balik aje dari rumah jiran, abah terus kata, " Mana mama, mana mama? Yang paling tua dan muda sama aje. Mama tak hilanglah." Abah tengok aje kat Hana dan Neesa. Kitorang dah tahan gelak. 

Mama pun gelak. Mama kata, " Ingatkan yang paling tua tu abah yang cari mama."

And yes, I laughed. Ha ha ha.

Betullah, kalau ada apa-apa mesti cari mama dulu :P Tak nampak mama depan mata pun mesti cepat aje tanya abah :P

Korang pun sama ke? He he.

Till then.
Wassalam.

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

9 book page(s) ♥:

SyamimiNazifa said...

sama je, haha :D

Azwar Syuhada said...

Samalah kita, lagi2 bangun tidur mesti cari mak dulu! Abah pon okay juga, cuma mesti yang kedua..hahaha.. xD

AiSyA LiEzA said...

aahh... dgn mama macam A-Z.. msti kena ada mama!! hahaha.. xD tapi ayah x dipinggirkan.. :)

Arrien ::@man!:: said...

salam,saye tag akak :D http://arrienlove.blogspot.com/2013/06/jun-giveaway-by-syiera.html

Cik Kay Jue said...

hehehe betul tu...

izan mama mia said...

mmg setuju sangat.,..pantang mak hilang..mesti nak tanya,..mana mak....tapi bila mak betol2 dah meninggal.... terbayang2 mak masih ada..huhuhu

FairuzAqilah said...

hehehe.. memang kalau apa pun, mesti mama jugakk... :)

Nastyna said...

Memang... kami dulu nak berak pun cari mak, walhal dah besar panjang semuanya. hahaha

Mizz Aiza said...

betul tu.. mak paling penting.. apa2 semua cari mak..

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)