About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Saturday, June 29, 2013

516#Ai no Kotoba ~ Makan @ Ana Ikan Bakar Petai


Weekend kali ni Hana tinggal sorang-sorang lagi kat rumah. He he :D Kawan-kawan ajak pergi rumah mereka, tapi tak mengapalah. Ada date dengan seseorang kat MetroPoint tengah hari ni. Dengan siapa? Tunggu Hana update di blog :P He he.

Around 7 PM semalam Kak Rubi called me and tanya, " Tak nak datang rumah ke?" Borak-borak-borak, Kak Rubi kata nak datang ambil Hana kat hostel dan dinner kat luar lepas Maghrib.
 
Dahlah perut tengah kenyang dah masa tu (T__T) sebab dalam pukul 6 PM Hana turun makan dengan kawan-kawan. Tapi takpelah, takkan nak tolak rezeki, iya dak? He he :D

Che Long sampai ke hostel kira-kira 8:15 PM. Rindunya nak jumpa Aeiril! Heee :D Terkebil-kebil mata budak kecik tu dalam gelap kereta sebab tak cam sangat. Lepas tu mulalah nak membuas. Aidiq pula senyap aje. Senyum memanjang hero Hindustan sorang tu. Ha ha. 

Aidiq anak sulung Che Long dan Kak Rubi yang baru umur tujuh tahun. Aeiril pula umur dalam dua tahun.

Che Long dan Kak Rubi bawa kitorang makan di Ana Ikan Bakar Petai di Bangi. Ramai sangat orang. Memang famous eyh tempat tu? Semalam first time Hana datang makan kat situ.

Kitorang makan nasi putih dengan tomyam, sotong goreng tepung dan ikan pari bakar. Sebab ramai sangat, memang lamalah tunggu ikan pari bakar tu sampai. Dah si Aidiq pergi main kat tempat yang disediakan permainan kanak-kanak, ala-ala playground kecil, si Aeiril pun nak ikutlah. Masa nak makan pun sempat lagi tarik-tarik orang suruh bawa dia pergi main lagi. He he. Comel x)








Lepas Hana siap makan, pergi bawa Aeiril main kat sana. Berulang kali dia main gelongsor kecil tu. Suka pula tengok. Aidiq datang kacau pula. He he.

Around 11 PM, barulah Hana sampai hostel. Solat, online, rendam baju, dalam pukul 12 AM terus tidur. Tidur sorang-sorang ajelah kat rumah, malas nak ganggu kawan-kawan kat rumah lain. Lagipun tak selesa tidur kat tempat orang lain. He he :)

Till then.
Wassalam.


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

10 book page(s) ♥:

Nanie said...

Wahh, tetiba rasa lapar. Haha.

Jemput join : http://nanitheawesome.blogspot.com/2013/06/segment-doodle-buster-by-nanie.html

Mizz Aiza said...

wah.. sedapnya makan2.. akak suka sotong goreng celup tepung tu..

Dianaa said...

wah! makan besar ek. hihi

Cik Mun said...

sedapnye dapat makan..hihi

S.K.A said...

Alhamdulillah rezeki katakn, mkan besar tu :) pari bakar mmg sedap..skrg2 boleh jgak kluar malam 2..xdela bosan sgt..

Deqla Manjew said...

Waahhhh mkn free ke dik..?? Syok ler....kalo akk pun, perot knyg pun nak aje..hihi...kita spesis..lebih suka tdo, mndi atau ape pun kat umah sndri..

Nana Liena said...

orang belanja..rezeki..mmg perut sentiasa 'kosong' ja..hehe..

cci said...

fuh terliur tgk..

Nurul Farahizzati said...

waaahhhh!!! akak gila petai.. nak petai tu.. dah lama tak makan.. ikan bakar pun nak jugak!!

AiSyA LiEzA said...

sy un suka ikar bakar... hee~ x pndg kiri kanan la kalau mkn...kekkekeke

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)