About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Sunday, July 7, 2013

524#Ai no Kotoba ~ Suku Ke Puncak | Broga Hills



Semalam pergi ambil Aina di KTM Kajang dengan Asmaa dan Una. Entah macam mana, boleh pula tetiba cakap pasal Broga Hills. Terkeluarlah cadangan nak pergi tengok sunrise. Kononnya. He he :D 

Malam semalam juga, ajak Syakir sebab dia tahu jalan. Kitorang dah plan cantik punya, pergi lepas Subuh. Hana pun dah dapat permission daripada abah. Called him around 11 something rasanya, lepas gaduh kat LINE :P He he. Abah tak nak mengaku beliau rindu anak dara sulung beliau ni :P Ha ha ha :P

Azan Subuh aje before pukul 6 tu, Hana terus pergi kejut Aina, Una dan Asmaa. Siap-siap apa semua, turun kat tempat parking kereta depan bangunan hostel. Hana sarung T-shirt rasmi kolej, tracksuit, sports shoes dan tudung plain hitam aje. Selesa dah kot nak pergi hiking. 

Kitorang bertolak dalam pukul 6:40 AM dan sampai pukul 7 AM. Ingatkan tak ramai orang, tengok-tengok masa tu dah banyak kereta parking kat kaki bukit. Mulalah hiking naik ke atas. Tapi tak sempat tengok sunrise. Kitorang sampai puncak dekat pukul 8 AM. Kalau betul-betul nak tengok sunrise, kena pergi around 5 AM kot. He he :D


Takdelah sampai puncak, suku ke puncak je :P Memang dah tak larat, dahlah tak breakfast (-__-) Kami ingatkan sekejap aje nak sampai puncak tu. Next time kena planning betul-betul. Una dan Syakir aje yang naik sampai ke puncak. Memang boleh nampak ramai orang kat puncak. Boleh kata kami betul-betul kat area sebelum naik betul-betul ke puncak.




 Masing-masing dok tahan silau sunlight


 Turun aje dari bukit, kami pergi cari kedai makan di Bangi. Lastly singgah di sebuah kedai makan dekat dengan Econsave Bangi. Makan-makan, pergi jalan-jalan kat Econsave dan kedai-kedai sekitar Econsave tu. Mahu sampai hostel dalam pukul 11:30 AM juga rasanya. Atau almost 12 PM. Kot.

Next time boleh pergi lagi. Kena prepare stamina awal-awal kalau nak pergi hiking :P Hana last hiking masa zaman Form 5, dah dua tahun berlalu. He he :P Dahlah memang tak suka bersukan, mana tak letih. Paling suka part turunlah, sebab macam lari laju aje turun bukit, siap kena lompat panjat kayu bagai. He he :D

By the way, dari pukul 6:40 AM sampailah masa tiba di hostel, Hana ulang dengar lagu INI. He he :P

Till then.
Wassalam.

p/s : Proses menaip scheduled posts for this entire week :P


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

10 book page(s) ♥:

Cik Fie said...

wah ! bestnya :)

www.cikfie.com/2013/07/92-kahwin-22.html

Mizz Aiza said...

akak baru sekali jejakkan kaki di situ.. memang tersangat penat.. tapi puas hati tengok view yang cantik..

AiSyA LiEzA said...

best ku lau dpt buat cm tu skali skala.. hehehe.. :) xpela.. lain kali mula kul 4 am lagi ...kekekkekexD

keli menari said...

kak sepupu dh sampai sana,teringin jugak tapi tah bile..huhu, datang angin malas nk bersukan mmg malas nk pakai kasut sukan :P

aisya said...

sy kalau nk g broga, gerak pukul 4 pagi.. solat subuh kat puncak, syahdu je rasa.. hehe

S.K.A said...

best ni =) tmpat sy dh lama sgt nk p..tp xsmpai2 jgak..

Cik JariManis said...

gambar2 ni CJM ada nampak kat dlm fb..bukan main lagi hana ya.. hehe ;)

Cik Mun said...

mun xlepas lagi kesini..heeeee

Cik Kay Jue said...

wah best nyer... tapi sayang la hana tak sampai ke puncak bukit.. ckj belum pernah lg ke broga hills... tapi selalu juga dgr org pergi mendaki ke sana.. ckj baru sampai gunung datuk je..

http://kayjueblog.blogspot.com/2012/10/hingga-ke-puncaknya.html

Aida Ismail said...

Pehh akak study kat Shah Alam lama jugak tapi tak sempat nak jejak kaki ke Broga. Huu~

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)