About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Monday, July 15, 2013

534#Ai no Kotoba ~ Lawatan | Institut Genom Malaysia

*scheduled post - ditaip pada 14/7/2013*

Hari Isnin minggu lepas kami ke Institut Genom Malaysia @ Malaysia Genome Institute (MGI). Sebelum ni kami ke Malaysia Nuclear Agency, both MNA and MGI ni terletak kat Bangi. Dekat aje pun dua-dua tempat ni. Boleh jalan kaki. He he :D

My first impression sebaik aje jejak kaki dalam bangunan MGI tu, WOW~! Lawa sangat! Sampaikan kitorang semua kata pakat nak kerja sini lepas grad sebab tempat ni lawa :P He he. Ada ke patut? Tapi memang MGI ni serius cantik tempat dia (Y)























Macam biasa, kami dibawa masuk ke beberapa lab dan diberi penerangan mengenai sequencing proteins yang relate dengan DNA dll. Nak explain banyak Hana risau ada yang tak faham :) Teringat entri Kak Aisya yang INI. He he :D Insya-Allah Hana akan cuba explain yang mudah difahami aje ya? :)

Till then.
Wassalam.


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

9 book page(s) ♥:

AiSyA LiEzA said...

hehehheexD faham la jugak apa itu genom... kekekke.. nsb baik ingt lagi masa bljr bio dulu.. keh3.. =)

Farah Waheda Wahid said...

tang tempat kerja cantik dan menarik tu akak akui kot, ada mempengaruhi sebab musabab kita nak kerja kat sesuatu tempat tu... he he he....

Mizz Aiza said...

lawatan sambil belajar ke ni hana?

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

bestnya dpt bljr n th bnda baru:-)

Cik Kay Jue said...

wah bestnyer... berjlan aje hana ni.. hehe

aisya said...

Genom ni kalau tak silap baru lagi.. tengok entrance je dah grand..

ada juga terselit link sy kat situ ye.. hehe.. explain la mcm mana yg tu sy paham.. takut org lain je lah yg tak paham.. hehe

Nurul Farahizzati said...

tgk gambar2 ni, teringat pulak dulu belajar biology.. hehe... hafal the terms bagai..

Cik JariManis said...

akak pun suka gi lawat2 ni...mcm2 benda boleh ushaaa..hehe... ;)

Aida Ismail said...

Genom tu company pasal apa. Tak pernah dengar. Kekeke~ noob betul =.=" malas pulak tu nak google.

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)