About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Tuesday, September 3, 2013

559#Ai no Kotoba ~ [Anime Review] Ao no Exorcist OVA : Kuro no Iede

*scheduled post - ditaip pada 28/82013*


Kalau sebelum ni Hana reviewed pasal Ao no Exorcist the anime kan? Kali ni nak review pasal OVA for Ao no Exorcist. OVA stands for Original Video Animation yang produser takkan tayang kat TV. Macam tulah lebih kurang apa dia OVA ni.

Ao no Exorcist OVA : Kuro no Iede a.k.a. Ao no Exorcist OVA : Kuro's Trip Away From Home ni tak panjang mana pun. Dalam 20 minit lebih je. OVA ni ambil tempat lepas episod terakhir anime yang sama.


Kuro, Rin's summoning demon yang merupakan milik mendiang ayah angkat Rin dahulu, Father Shiro merajuk dengan Rin dalam OVA ni :p He he. Gara-gara Rin usik dia pasal makanan yang Rin sediakan for dinner. Gara-gara merajuk, Kuro larikan diri dari rumah dan cuba nak cari tuan lain.

Sedih je tengok masa Kuro lari ni :( Dahlah dia teringat dekat Father Shiro. Ending OVA ni tak boleh blah. Padan muka Rin kena hempap dengan Kuro's real form :p

OVA ni lagi best kalau tengok lepas habiskan Ao no Exorcist the anime. Takdelah keliru apa-apa :)

Till then.
Wassalam.


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

3 book page(s) ♥:

Nurul Farahizzati said...

tak pernah layan pun cerita ni.. yang masuk dalam kreko citer apa ntah.. yg tu pun best gak.. hehe..

aisya said...

rasa mcm pernah tgk cousin layan anime ni... hehe..

nur said...

dh lama teringin nak tgk anime nie tp malangnye xberkesempatan lg...huu...blogwalking here...singgah r blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ ada handmade jewelry n bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda atau sbg hadiah wat yg tersyg...

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)