About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Sunday, August 31, 2014

616#Ai no Kotoba ~ Persiapan Menyambut Adik-adik :p

 
                                                                           
Seperti sedia maklum, 1 September ni kebanyakan uni (semua?) akan ada new students intake. I believe it's for bachelor intake. So here I am, mengorbankan cuti sem semata-mata nak sambut mereka ni datang (T__T) 

Tak apa tak apa. Tiket nak balik for the upcoming mid sem break dah beli dah :p Tak sabar nak balik!


A bunch of name tags, including our names and position. Thanks Hani for these sponsored tags!

Mula August 28th kitorang dah berkumpul untuk preparations memandangkan jumlah students yang paling latest dah hampir mencecah 230 students! Kalau kat UniKL lain dah ribu riban dah tapi kalau kat MESTECH ni jumlah 200++ tu memang batch paling ramai la tu :p 
 
 I got mine ;)
 
 I'm responsible for Ad Hoc. Kerja pergi beli stok air mineral lah, sweets lah. Kalau masa June Intake boleh bersenang lenang sebab students tak ramai, memang tak payah bermimpi nak lepak lah sesuka hati sepanjang MSR 2014 September Intake ni.

Kembali ke sekolah! Konon.
 
Memandangkan new sem dah nak mula, konon konon semangat gila nak beli stationery. Each notebook for Biochem, Patho and Immuno. For Microbe, I bought a special book without lines, feeling rajin nak lukis segala apa yang perlu dilukis. Pen warna warni pelangi pun ada beli sekali.
 
Happy 57th Independence Day!
 
Till then.
Wassalam.
 

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

Sunday, August 24, 2014

615#Ai no Kotoba ~ 1st MARA Global Village @ UniKL BMI


Cuti sem before masuk Sem 3 dah start but here I am, still kat kampus. Tak boleh balik rumah sebab nak kena prepare for new students intake (T__T)

Dari 22nd till 23rd August, Hana berkampung di UniKL BMI, Gombak for the first ever MARA Global Village in collaboration between MARA and UniKL. 12 UniKL campuses and all MRSM attended the Global Village. Each campus and MRSM represented each country exists in the world. Well, boleh kata setiap booth for each campus and MRSM akan pamerkan budaya untuk setiap negara ;)

And we, UniKL MESTECH got Jordan. Tak pasal pasal belajar pasal Jordan :p

 Each exhibitor got one diplomatic passport, konon betul betul pergi travel all around the world

Pada 22nd, around 8:30 PM kitorang ada language class for two hours. Ada French, Korean, Japan, Russia, Arabic, Spanish etc. Hana masuk French class. Best gila! Madam Norhayati pandai sangat tarik students yang zero pasal French. Tak memasal belajar basic French. Nak introduce diri sendiri dan basic greetings pun dah tahu dah :p Haha.


 Our booth, 80% completed in deco


On 23rd, we bought this. Every visitor too. Harga RM2. Tapi duit hasil jualan Global Village Passport ni akan disumbangkan sebagai dana untuk Gaza. Every visitor and exhibitor yang pergi melawat setiap booth akan dapat setiap cop 'negara' yang dikunjungi. 

Ada makanan yang berasal dari setiap negara, boleh cuba pakaian tradisional (yukata Jepun and hanbok Korea pun ada!) Setiap jualan di setiap 'negara' menggunakan dinar MARA. Dinar MARA boleh ditukar di kaunter Tourism Malaysia yang menjual passport ni di pintu masuk dewan. 

 Our mascot for National Costume Contest

Sepanjang Global Village berlangsung, banyak sangat performances yang best best! Ada tarian tradisional Malaysia, Flamingo dance from Spain, Aikido martial arts from Japan, nyanyian French songs oleh UniKL MFI, demo memasak oleh Chef Jo Masterchef, demo memasak Spanish cuisine dll.

Paling best masa National Costume Contest. Hana paling suka kostum from Egypt (diorang gayakan pakaian Firaun and the Queen), South Korea, Japan, Mexico and UK. 

Contoh cop setiap negara yang Hana dapatkan. Memang fe-feeling melancong ke seluruh dunia :p

Hi! I'm the exhibitor of Jordan. Kononnya :p

Serius cakap MARA Global Village ni best. Harap harap tahun depan boleh join lagi. If not as the exhibitor, as the traveler, perhaps? 

Till then.
Wassalam.

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

Wednesday, August 13, 2014

614#Ai no Kotoba ~ Salam Aidilfitri... Sebelum Terlambat ;(


Selamat Hari Raya Aidilfitri!

Entah dah nak masuk berapa Syawal baru boleh jengah blog (T__T)

Kepada Kak Nana Liena, sorry sangat sangat sebab baru baca comment akak :(

And untuk raya kali ni Hana dapat kad raya khas daripada Azwa! Kad raya yang sangat comel dengan doodle Muslimah berkaca mata ;)



Next week dah nak final for short sem. Lepas ni baru boleh blogging puas puas. Insya-Allah.

Eh tak. Lepas final ada MARA Global Village kat BMI (T__T) Lepas tu kena siap siap hampar karpet merah untuk freshie for September intake.

Sob sob sob :'(

Till then.
Wassalam.


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)