About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Tuesday, April 7, 2015

640#Love Note ~ Animal Care Awareness @Zoo Negara

 
 
Hari Sabtu 28 Mac yang lepas, Hana join group budak batch ke Zoo Negara untuk projek Community Health mereka. Jadi committee tambahan sebab mereka tak cukup orang. Dapatlah jejak Zoo Negara yang tak pernah tahu ada kat mana tu.

Projek ni untuk educate people pasal animal care. Yalah, sesiapa yang ada bela pets pun mungkin tak perasan ada sesuatu yang sebenarnya tak elok diamalkan masa jaga haiwan haiwan tu. 
 
Kami sampai sini hampir pukul 9. Memang tak ramai orang lagi masa tu.

 Siapakah harimau itu?~

Kuda kerdil namanya.


Yang ini masa story telling. Kisah 'Why Bear Has Short Tail'. Kostum comel tu pihak zoo yang bagi.

Anak kambing ini namanya Siti ;)

Tak dapat nak bergambar dengan Kwangsoo, kita bergambar dengan anak beranak dia ajelah :p

First time dapat rasa pegang ular. Tak adalah rasa lendir kat bawah tu. Selama ni ingatkan berlendir sakan -__-

 Walaupun panas terik sangat kat zoo pada hari tu, alhamdulillah semuanya berjalan lancar. :) Terima kasih kepada pihak Zoo Negara yang tolong menjayakan program ini. 

Balik aje dari zoo tu kaki dah sakit, malam tekak pula yang sakit -__- 

Till then.
Wassalam.

 

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

4 book page(s) ♥:

BudakVanilla said...

comelnya kuda kerdil tu. macam the little pony. hehehe:D

Shahida Dzulkafli said...

Bestlah..

Zizie Zack said...

bestnya.. saya tak pernah masuk zoo.. hehehe

Norhaizam Mustaffa said...

uishh. Seronok pegang ular.

Selamat hari raya kak hana. Lama tak singgah sini :)

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)