Sunday, September 30, 2012

319#Ai no Kotoba ~ KASUKMA '12's Champion #KMKN


KASUKMA stands for Karnival Sukan Kolej Profesional MARA dan Kolej MARA. Tahun ni KASUKMA diadakan di Kolej MARA Kulim. Alhamdulillah, Kolej MARA Kuala Nerang which is my college, is the overall champion for KASUKMA 2012. 3 gold medals, 3 silver medals and 1 bronze medals. Congratulations to all KMKN athletes for KASUKMA 2012!










Photos : Credit to KASUKMA Kolej MARA Kulim 2012 page

318#Ai no Kotoba ~ These Two Days



I feel like doing nothing -___- Actually I have a work. Nak rombak balik manuskrip 464 Untuk Nini. The conflict parts are not strong enough and the antagonist is being 'a-good-kind-of-antagonist-type'. Tapi kan, tapi kan, macam malas aje lagi nak buat. Still cannot grab the mood to do it :P Hee~

Actually, I did enjoy these past two days since my semester leave starts. Abah brought us, one family, leaving my brothers behind playing games at home, to Pantai Irama. Dah lama teringin nak pergi pantai. Dah lama tak pergi and I was glad because abah brought us to. Saja nak release tension. Kay, mengada. Tension amendanya kalau final dah lepas.






Kitorang just pergi makan-makan. Seeing the people playing on the sand, can't envy much -__-. Erghh.

And for today, abah brought us to Pasar Siti Khadijah and The Store. Wow! Can't say anything but adore the blouses and girls T-shirts on sale. I was like 'Apasal pakat sale ni? Nakkkkkkk'. Typical girls. I don't know why but nowadays I love and adore all the cute stuff and blouses and T-shirts and flats. Got myself a new flat and a white plain blouse before coming back to Kelantan. And now I want moreeeeee.

All these merepeking stuff is over. I should sleep now. Didn't sleep for all day long and now I am sleepy *yawned*

Thursday, September 27, 2012

316#Ai no Kotoba ~ The Ending of Sem 1



Alhamdulillah, an hour had passed since my last paper for our Sem 1. Our final exam is over and I will be heading to Alor Star soon. My bus will depart around 10 PM. Hope to be in Kelantan soon. Can't wait! Neesa is calling me more frequently since Tuesday. Hee. Love my adik bongsu! Tunggu kakak balik ya? :D Ada hadiah untuk Neesa :)

Tak sangka habis juga Sem 1 untuk foundation ni. I am soooo happy! Am hoping for a great Semester 2 soon! Will be having five weeks semester leave before Semester 2 starts. Apalah nak buat kat rumah cuti lama-lama ni. Kawan-kawan lain cuti sem lambat lagi. Erghh...

One thing for sure, I think I will miss KMKN for five weeks. Hee :)

Saturday, September 22, 2012

315#Ai no Kotoba ~ Final Exam



Tomorrow, the first war for FIST UniKL begins. Err.. maksudnya final exam untuk Sem 1 lah. There are five subjects including Chemistry, English, Bio, Maths and Islamic Studies. Satu hari satu subjek. Quite okay for me I think. Hee. Sesuai untuk orang yang nak kejar study last minute macam Hana ni. Adik, adik, jangan tiru perangai Kak Hana ni -__-. Tak elok. Erghh...

Already took a look for my carry marks. Alhamdulillah. Insya-Allah, boleh jawab exam dengan baik esok. Pada yang baik hati tu, sudi-sudikanlah doakan Hana dan kawan-kawan ya? Hee :D *muka tak malu*. Our semester leave begins on 28th September till 3rd November 2012. Yahooo! Cuti!Cuti! Sebulan lebih duduk kat rumah. Bestnya X)

Sebenarnya, macam tak percaya aje dah nak habis Sem 1. I never expect my life for this year is turning great! I love to be here but I can't wait to start my degree program in UniKL MESTECH next year. Amin. Insya-Allah, semuanya akan dipermudahkan. Just work for it. He will grant us with His blessings. Just have the faith ;)

Okay, till my final exam ends. See you again. Wassalam.

Thursday, September 20, 2012

314#Ai no Kotoba ~ Be Happy :)




Please be happy
No matter how hopeless
There is happiness in the end of your journey
You do not know
There is someone who will not be happy
If you are not happy
Smile :)

Sunday, September 16, 2012

313#Ai no Kotoba ~ Caring For People



Have you ever feel something heavy on your chest, like its hard to breath when you are thinking about the people whom you care about? Tak kisahlah siapa pun. Our parents, siblings, friends, loved ones etc. It's so hard to hold back our tears just because we don't want them worry about us. Its such a mutual feelings. We don't want them to worry about us. So do they. They also don't want us to worry about them.

Sesak dada tahan diri daripada menangis bila tahu mereka ada masalah. We don't want them to see the tears of us. If they see us crying because of them, they will be worried. If they will be worried, they will feel uneasy. Rasa bersalah. Rasa bersalah sebab mereka dah buat kita sedih disebabkan oleh masalah mereka. 

To care is to live. Tak salah untuk kita saling menyayangi. Manusia diciptakan bersama perasaan. Allah sudah cipta kita dengan cukup sempurna, lengkap dengan perasaan. Belas kasihan, kasih sayang, prihatin dll. But, sometimes, people are much more mean that animals. They are much more 'animals' than animals themselves. You know what I mean.

Allah SWT sayangkan semua hamba-Nya. Rasulullah SAW juga sayangkan umatnya sehingga apa yang diingati oleh baginda sebelum wafat adalah kita. Apa yang disebut oleh baginda ialah 'umatku, umatku, umatku.' Baginda risaukan umatnya, tambahan lagi umat akhir zaman. 

Care for people. It will make you happy. Rasa disayangi dan menyayangi tu boleh membuatkan kita bahagia. Don't you ever disrespect people if you don't wanna be alone. Tak ada siapa yang suka orang yang tak respect kita kan? Respect their ideas, respect their thoughts as long as they don't insult others. If they disrespect you, just smile because they are acted as foolish people. 

Care for your loved ones. Parents, siblings, relatives or even strangers. 
  

Sunday, September 9, 2012

311#Ai no Kotoba ~ Bahagia



Gembiralah dengan hidup ini kerana hidup ini indah.
Jadikanlah ia hamparan untuk setiap kebaikan
- Jangan Bersedih, Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia - 
- Dr. Aidh b. Abdullah al-Qarni-
Biasanya, orang yang banyak senyum tu dilabel sebagai orang yang bahagia. Orang yang banyak bersedih tu dilabel sebagai orang yang tidak bahagia. But, sometimes, people who always smile, yang nampak macam langsung tak ada masalah, tak payah fikir pasal final exam, problem with friends, finance status tu merupakan orang yang paling banyak bersedih. They just smile to cover up their emotion, telling people that they are okay sedangkan mereka sedang bersedih.

La tahzan. Jangan bersedih. 

Allah memberi dugaan sebab Dia sayangkan dia. He wants us to be strong when facing problems. Mengajar kita bersabar, cuba untuk senyum when the times for our hardship comes. Tapi, biasalah, manusia. There's certain people yang hanya bersyukur bila dia memperoleh kejayaan. Tapi, dia akan merasakan dirinya tidak disayangi oleh Allah apabila mula diuji dengan musibah.

Maka adapun manusia, apabila Tuhan memuliakannya dan memberinya kesenangan, maka dia berkata
" Tuhanku telah memuliakanku."
Namun apabila Tuhan mengujinya lalu membatasi rezekinya, maka dia berkata, 
" Tuhanku telah menghinaku."
-Surah al Fajr : Ayat 15 & Ayat 16-


That's not it! There will lie a beauty in the end of your journey. Journey of hardship. Cuma kita yang kena pandai berusaha dan tawakal. When the time comes, Dia akan tunjukkan juga hikmah di sebalik musibah yang kita lalui. The thing is, we need to be strong. Semua orang akan bahagia, cuma caranya berbeza. There are people who will feel happiness when they are with their loved ones, or when they are doing their favourite hobbies or when they find their own passion. Lain orang, lain caranya.

I have to admit. Bukan senang nak kuatkan diri bila dah rasa down. Take me as the example. Minggu lepas rasa down sangat, I don't know why. Stress bila fikirkan final. Tu tak campur masalah lain lagi. And there's people who care about me. Tanya kenapa macam down aje ni, tak ceria macam selalu. Almost everyday mereka akan tanya. Will be there when I wanna talk to them. I really appreciate their thoughts. Too much.

Cuba tengok keadaan di sekeliling. Homeless people mampu tersenyum bahagia walaupun mereka tiada tempat tinggal yang tetap, sumber makanan yang tidak tentu. Dan, ada orang kaya yang tinggal di banglo berjuta-juta, pakai Bentley, tidak mampu untuk tersenyum bahagia. It's the matter of bersyukur. Bersyukurlah walaupun hanya sedikit yang kita peroleh. Melalui bersyukur juga kita mampu merasa bahagia.

When you feel down, too much and feel like nothing, just try to smile and say " I'm okay." Face the problems if you have them, don't just leave them. You will find your own happiness, in here and hereafter. Insya-Allah.

Thursday, September 6, 2012

310#Ai no Kotoba ~ Merdeka Raya


It's been a while. A hectic week. Final exam is coming and now I feel breathless *faint*
I miss my dear blog and have to force myself update it.
Here comes pictures from last week. We celebrated Merdeka Raya on Thursday.

 Dewan Badlishah

Friends and me 

Una and Syakir

Here it is. Me and Syakir. Annoying big brother actually -__-

Classmates :)

Yasser, Ana, Intan and me :)