Friday, November 16, 2012

347#Ai no Kotoba ~ 2 Minggu Berlalu



Salam Maal Hijrah semua! Alhamdulillah. Tahun baru untuk kita umat Islam :) Rasanya dah dua minggu berlalu since my last post. Satu minggu sibuk dengan re-orientation dan satu minggu lagi sibuk dengan lecture + cuti yang tak habis-habis.

Selasa cuti Deepavali, Khamis cuti Maal Hijrah. Tiga hari aje kitorang ada lectures and tutorials. Tiga hari aje menuntut ilmu untu Sem 2 untuk minggu ni. Tu pun tutorials tak berjalan macam biasa. Hoo haa lagi dalam kelas tutorial :P Ha ha.

Hari Selasa tu ada gotong royong. Start around 8:45 AM, habis tak sampai pukul 10 AM. Yeehaaa! That's holiday! 

Cuti Khamis pula, memang boring tak tahu nak buat apa (-_-) Hari Rabu malam Khamis tu ada bacaan doa akhir tahun dan awal tahun kat Surau al Huda tercinta. Tapi berapa kerat orang aje pun yang datang. Semua pakat balik rumah. Hana je yang malas nak balik rumah sebab cuti 4 hari aje. 

Malam tu tidur kat bilik Aini sebab Intan ada program mentor mentee dengan semua classmates dia. Cikgu Aida bawak diorang pergi jalan-jalan dan tidur kat rumah cikgu. Balik malam ni rasanya. Tapi semalam tak tidur bilik Aini. Tidur sorang-sorang dalam bilik. Conquer empat katil single sorang-sorang. Banyaklah aku punya conquer-nya (-_-)

Yang ni pun kebosanan dah tahap apa dah. Hadap Chem sikit, hadap Math sikit, hadap Bio sikit. Buat research pasal projek Islamic Learning jugak. And now I feel sooooo boring! Urgh (-_-)

Tapi kan, tapi kan, sempat gak tengok Tangled dan The Smurfs :P Dua-dua sangat comel hoookayyy?

So, moral of the story, hargailah masa cuti dan sibuk anda. Peace!

Till then.
Wassalam.

nota : Sama-samalah kita berdoa agar laknat Allah SAW turun buat Yahudi Zionis laknatullah :'( Tak sampai hati tengok tubuh kecil hancur berkecai kerana dibom.

2 comments:

  1. Salam ziarah. Er, saya tak tahu nak komen apa. Cuma, iyalah. Ya, sama-sama doakan kemenangan Palestin.

    ReplyDelete
  2. @iqbalsyarie insya-Allah.. turunlah laknat Allah ke atas Yahudi laknatullah..

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)