Monday, October 28, 2013

564#Ai no Kotoba ~ Susu oh Susu


Hana tak suka susu. Muktamad.

Takde ar, anti dengan susu lembu putih yang pure tu aje. Kalau susu coklat dan susu yogurt Hana suka sebab sedap :p oh ya, susu strawberi tak termasuk sebab manis (>.<) Dutch Lady Strawberry yang jadi favourite Nanad tu memang takkan diminum la. Manissssssss!

Biasa kalau perut tengah lapar dan konon-kononnya nak restrain myself from eating Maggi, akan cari benda alah ni. Memang akan buat stok minuman yang wajib ada dalam loker tu.


Cadbury Hot Chocolate ~ 

Iqra Milk tu Aini kasi sebab nak try. Best juga tapi Hana suka Cadbury punya lagi. Biasa minum dengan oat sebab kalau minum macam tu aje tekak cam takleh nak terima jugak. Konon-konon menyahut seruan Amy Mastura untuk Kempen Sayangi Jantung Anda masa zaman iklan Quaker Oat dengan Amy Mastura tu.

Tapi kalau makan macam ni, kolestrol tetap mai juga :p


Tak ke memang sengaja panggil kolestrol datang bermastautin dalam tubuh kita kalau asyik makan macam ni? 

Memang kena kurangkan makan makanan berat macam ni. Body fat and abdomen fat naik bahaya. Tambah-tambah abdomen fat yang melekat dalam blood capillaries kita tu. Lemak tulah yang susah nak turun.

Sayangi jantung anda, perangi lemak.

Hee :p

Till then.
Wassalam.

6 comments:

  1. akak lactose intolerant, oleh sebab itu memang tak minum susu, tapiiii...coklat semestinya tak tolak...

    *hana sihat? lama tak nampak hana...

    ReplyDelete
  2. Huhu.. Sblm ni mkn men rembat ja..nmpk sdp,amik. Tp skang dlm proses mgawal nfsu mkn ngan mgamalkn mknn seimbg..berat bdn da naik mdadak..huhu.

    ReplyDelete
  3. dah lama akka tak minum coklat cadbury tu.. sedapnya makanan.. :D

    ReplyDelete
  4. lama xdtg sini =) suka nsihat yg last tu he3..sedapnya nsi beriani tu..lma sy xmkan yg cmtu..sy xska sgt mnum coklat cdbury dlm pack tu..kembang pp rsanya..nk2 tmbah oat hu3..mmg xbleh n xsuka..hu3, lain orang lain minat n cranya kn =)

    ReplyDelete
  5. jom perangi lemak..jom skiping...aghh letih melompat

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)