About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Monday, January 20, 2014

594#Ai no Kotoba ~ Pergi Sekolah!


Memandangkan hari ni first week Haikal masuk Ahmad Maher, Hana ikut sekali pergi sekolah sebab dah lama tak jumpa cikgu-cikgu dan juniors yang lain. Seawal 7 pagi lagi dah sampai sekolah :p Hehe.

Sampai aje Maher terus pergi terjah Bilik BOSS sebab Cikgu Naeimah dah sampai. Cikgu kata beliau belikan nasi kerabu dan kuih untuk Hana x) Excited sangat sebab dah lama tak makan dengan cikgu!

Mahu seharian jugak ada kat sekolah. Sebab hari ni ada majlis anugerah untuk students yang cemerlang masa PMR 2013, so students yang lain dapat balik awal. Pukul 1 dah boleh balik. Hana ajak cikgu dan dua orang juniors Hana pergi Tesco. Beli barang sikit dan makan-makan. Isi perut yang kebuloq!

Tak pergi dinner BSM tahun lepas pun still dapat hadiah untuk dinner :p

Mula-mula singgah kedai buku dulu dekat dengan Tesco KB tu sebab cikgu nak beli barang-barang lukisan. Cikgu mengajar Kimia dan Seni, selalu beli barang kat situ sampailah pekerja kat kedai tu dah kenal cikgu :p Masuk aje Tesco kitorang serbu bahagian frozen dulu. Daripada dalam pukul 3 lebih sampai pukul 4:30 PM dok merayap dalam Tesco sebelum pergi serbu food court dalam tu :p


Makan fish & chips! Sebab mengidam yang Marrybrown punya :p Dah lama tak makan benda alah ni. Okeylah rasa fish & chips kat Tesco ni :) Tercapai jugak hasrat nak makan fish & chips :p

Aizan (pink) dan Lyn (purple) yang banyak sangat mulut, terutamanya Lyn :p

With Cikgu Naeimah :D The very person who was responsible for bringing me into an active world of co-curriculum, namely PBSM ;)

Nak buka cerita sikit. Kalau nak ikutkan Hana bukanlah seorang extrovert yang suka tonjolkan diri, Hana lagi suka buat hal sendiri dan tak suka join aktiviti ko. Tapi sejak kenal Cikgu Naeimah, penasihat persatuan BSM Maher, Hana mula slow slow aktif dalam aktiviti-aktiviti ko. Daripada yang tak suka berkhemah, Hana suka join perkhemahan yang BSM anjurkan. Tak kisahlah peringkat daerah atau lain-lain.

And guess what? 

I succeeded and enjoying myself for almost one whole week of an international level camping. And I also went to Kuching, Sarawak as one of the representatives of Kelantan state for a national level co-curriculum award ;)

So nak cakap, kalau korang aktif dalam kokurikulum pun tak bermaksud korang tak dapat high achievements in academic. Brace yourself. Melalui kokurikulum, insya-Allah banyak sangat pengalaman berharga dan baru yang korang boleh dapat. Pencapaian dalam akademik bukan segala-galanya ;)

Till then.
Wassalam.


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

2 book page(s) ♥:

Farah Waheda Wahid said...

wah seronoknya hana... walking down the memory lane and chilling out...

Eimma Esmail said...

setuju. kak Ima dulu aktif gak ko. memang best sangat. dapat macam 2 pengalaman .. tp masuk mktb, tetiba x aktif plak. hehheh

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)