Saturday, September 2, 2017

713#Love Note ~ Aildiladha Tahun Ini


Aidiladha tahun ni tak terasa meriah sangat. Syikin, my younger sister tak balik sebab tengah praktikal kat Pahang and since September 2nd would mark my mama's first year since she was gone for good, we didn't really feel like celebrating Aidiladha.

Lepas solat raya, pergi rumah Mak Idah, my abah's elder sister. Mak Idah buat nasi kerabu for pagi raya. Makan sikit aje sekadar nak alas perut. Lepas tu pergi rumah Mak Ani, my late mama's eldest sister. Kebetulan Mak Su ada sekali, meriah sikit rasanya dok bercerita hahaha. Memang Hana lagi banyak bercerita dengan my mom's side. Rapat lagi dengan sepupu belah sana juga. But I don't have bad relationship with my dad's side, it's just an okay relationship. Entah kenapa ada awkward sikit dengan sepupu belah abah padahal ramai perempuan juga.


My cousin, Kak Anah tengah menggulung roti jala. Mak Ani tempah roti jala tapi kuzi ayam buat sendiri. Memang tak sah kalau tak ada roti jala dan kuzi ayam kat rumah Mak Ani. Rumah Mak Ani sama aje dengan rumah Mak Su, banyak kucing so seronoklah main dengan anak anak bulus tu. I love to have a cat and I got to live with Jamer and Baby for a while kat rumah sewa tapi teringin juga nak bela kat rumah but my mama was always afraid of cats so sah sah lah tak boleh bela. Pujuk juga abah bela konon bagi alasan ada kucing teman abah nanti tapi abah tolak mentah mentah hahaha tunggulah I'd keep a cat or two in the future :p

I don't know why tapi Neesa suka sangat senyum camtu hahaha macam konon konon malu nak senyum :p

I'd get back to work on Saturday. I'll post a short entry about my first job. It's a temporary job but I think it's better than I'm lazing around doing nothing in my home. Hope you guys have a blessed Aidiladha! Jangan makan daging banyak sangat, nanti ada juga yang sakit kalau makan tak berjaga-jaga.

Till then.
Wassalam.

2 comments:

  1. Salam Aidiladha, Farhana.

    Lambat pulak Siqah wish. Hihi. Siqah kerja di hari raya. So buat potluck hari raya kat pejabat je :D

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)