Tuesday, May 8, 2012

286#Ai no Kotoba ~ Hari Apa Ni Ya? Ada Yang Special Ke?



Saja je tajuk macam tu. Firstly Hana nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Palang Merah/Bulan Sabit Merah Sedunia! Ucapan ni khas ditujukan kepada semua sukarelawan Palang Merah/Bulan Sabit Merah tak kira lah korang menetap kat mana. Khususnya kepada Cikgu Naeimah, rakan-rakan Majlis Penasihat BSM Maher (Faiz, Juniey, Faisal, Syawal, Iqa, Apiz) dan Abe Mie, sukarelawan BSM Malaysia/Kelantan. 


Kerana kenal dan aktif dalam BSM, Hana mula berani berdepan dengan orang ramai. Kalau tak, memang sure tak nak bercakap in public. Hana juga kenal semangat kesukarelawan yang tak dapat dibayar dengan apa-apa. Memang puas hati kalau dapat menolong orang. Betullah apa yang orang cakap, aktif dalam kokurikulum atau mana-mana badan NGO sedikit sebanyak membantu kita yakin pada diri sendiri selain daripada dapat menimba pelbagai pengalaman, belajar skill yang tak pernah kita cuba dan mengenali semua orang.

Jadi, Selamat Hari Palang Merah/Bulan Sabit Merah Sedunia! Insya-Allah, kita akan bertemu lagi 8 Mei yang akan datang. Chill~ (^.^)v




(^.^)v




14 comments:

  1. hari polis dah lepas pulak , hihi ;D

    ReplyDelete
  2. oohh..hari bulan sabit ke..?

    baru tahu nih... :)

    ReplyDelete
  3. YEahh aktif sungguh hana dalam PBSM ni ye. Selamat Hari BSM Sedunia :)

    ReplyDelete
  4. Laaa, baru tahu hari ini Hari Bulan Sabit Merah Sedunia ^_^ hee

    ReplyDelete
  5. huhu, saya dulu masuk pbsm bleh trima ucapan ni???haha lol

    ReplyDelete
  6. yeah. saya pun ahli PBSM!
    selamat hari BSM semua!! :DD

    ReplyDelete
  7. @Amanina haha.. x sangka Nina pon PBSM gak :D hehe

    ReplyDelete
  8. dulu time sklh rendah sy pbsm jgk..tp msuk sklh men tukar sbb pbsm sklh tu x aktif sngt..

    ReplyDelete
  9. hurm xtau pn ad hr bulan sabit..hehe

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)