Sunday, March 31, 2013

376#Ai no Kotoba ~ MARA Lahir Pakar Dalam Industri Aeroangkasa

Sumber gambar : AirAsri


Dapat baca tak artikel kat atas? Yeah! Hana bangga dengan MARA dan UniKL :) Bukan bermakna nak perlekeh institute lain, please don't get a wrong idea. Tapi Hana nak tunjuk betapa bangganya bernaung di bawah MARA dan UniKL. Sama seperti korang, tentu bangga sangat-sangat kan kalau universiti korang dapat pengiktirafan atau anugerah apa-apa, kan? :)

So, back to story. Nak lahirkan pakar dalam industri aeroangkasa ni bukan mudah dan MARA melakukannya melalui Universiti Kuala Lumpur - Malaysian Institute of Aviation Technology (UniKL MIAT). Nak masuk UniKL MIAT korang kena lepas interview, test bagai. Kalau yang daripada FIST UniKL tu, kena dapat CGPA 3.5 ke atas dan lulus interview dan test. 

Tapi, once dah grad dengan CGPA dan praktikal yang perform, insya-Allah kerja yang superb dan gaji yang lumayan menanti anda. He he. Apa-apa pun, kena buat yang terbaiklah masa study nanti :)


Tahniah MARA! Tahniah UniKL! Majulah demi Amanah Rakyat!
*tetiba teringat lagu MARA - Amanah Rakyat yang pasang tiap-tiap pagi dan petang kat kolej* 
He he.

Till then.
Wassalam.

No comments:

Post a Comment

Recent Posts