About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Tuesday, May 8, 2012

286#Ai no Kotoba ~ Hari Apa Ni Ya? Ada Yang Special Ke?



Saja je tajuk macam tu. Firstly Hana nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Palang Merah/Bulan Sabit Merah Sedunia! Ucapan ni khas ditujukan kepada semua sukarelawan Palang Merah/Bulan Sabit Merah tak kira lah korang menetap kat mana. Khususnya kepada Cikgu Naeimah, rakan-rakan Majlis Penasihat BSM Maher (Faiz, Juniey, Faisal, Syawal, Iqa, Apiz) dan Abe Mie, sukarelawan BSM Malaysia/Kelantan. 


Kerana kenal dan aktif dalam BSM, Hana mula berani berdepan dengan orang ramai. Kalau tak, memang sure tak nak bercakap in public. Hana juga kenal semangat kesukarelawan yang tak dapat dibayar dengan apa-apa. Memang puas hati kalau dapat menolong orang. Betullah apa yang orang cakap, aktif dalam kokurikulum atau mana-mana badan NGO sedikit sebanyak membantu kita yakin pada diri sendiri selain daripada dapat menimba pelbagai pengalaman, belajar skill yang tak pernah kita cuba dan mengenali semua orang.

Jadi, Selamat Hari Palang Merah/Bulan Sabit Merah Sedunia! Insya-Allah, kita akan bertemu lagi 8 Mei yang akan datang. Chill~ (^.^)v




(^.^)v





Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

14 book page(s) ♥:

SyamimiNazifa said...

hari polis dah lepas pulak , hihi ;D

Cik Nur said...

oohh..hari bulan sabit ke..?

baru tahu nih... :)

Ardini Izzati said...

YEahh aktif sungguh hana dalam PBSM ni ye. Selamat Hari BSM Sedunia :)

Haruno Hana 하나 said...

@SyamimiNazifa hehe.. Mimi polis eyh? :)

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Nur hehe.. setiap 8 Mei :)

Haruno Hana 하나 said...

@Ardini Izzati haha~ well~ biasala~ hehe

Sally Yatiey said...

Laaa, baru tahu hari ini Hari Bulan Sabit Merah Sedunia ^_^ hee

AIRA said...

huhu, saya dulu masuk pbsm bleh trima ucapan ni???haha lol

Amanina said...

yeah. saya pun ahli PBSM!
selamat hari BSM semua!! :DD

Haruno Hana 하나 said...

@Sally Yatiey hehe :D

Haruno Hana 하나 said...

@AIRA boleh je.. haha :D

Haruno Hana 하나 said...

@Amanina haha.. x sangka Nina pon PBSM gak :D hehe

coklat susu said...

dulu time sklh rendah sy pbsm jgk..tp msuk sklh men tukar sbb pbsm sklh tu x aktif sngt..

elyna mirsada said...

hurm xtau pn ad hr bulan sabit..hehe

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)