Monday, August 7, 2017

701#Love Note ~ July Watsons Haul


Is there anyone who notices my blog's new look? Eceh perasan haha actually I was kind of bored with the previous one. Kali ni nak buat lebih simple yet look a bit businesslike. I changed from Picture Window to Simple Template. Harap tak sakit mata memandang sebab latar putih. I love the combination of white-pink-black.

So during July I realised that I bought quite a lot of stuff from Watsons. Semuanya bukan beli sekaligus, adalah tiga kali masuk Watsons yang lain lain. I love Watsons since I trust drugstore more than kedai biasa, but I'm not used to buy more than two or three items within a month. I just started taking interest in skincare so taknak memandai aje pilih produk. Tapi memandangkan Watsons tengah buat sale, I was happy sebab dapat jimatkan duit dalam purse ;)



Garnier Micellar Cleansing Water (Pink)

This is my first time buying a makeup remover. Usually, I would just apply a lip balm kalau nak keluar tapi dengan cuaca yang makin panas ni, mulalah timbul kesedaran untuk apply at least pressed powder atau foundation. It works well I guess. But I'm not sure about eyeliner, mascara and such since I couldn't try on them. Tapi tengok ramai kawan kawan guna untuk remove their makeup so I guess this micellar water is really good ;) I bought the 125ml one for RM11.60.

Purederm Argan Oil Makeup Remover Cleansing Towelettes

For this one, I saw somebody tweeted about this and then I went to Watsons and bought it. Hana fikir lebih senang kalau guna wipes macam ni kalau nak keluar ke mana-mana. Kalau nak bawa botol Garnier Micellar Water tu, makin berat pula beg. I've tried removing my pressed powder and lipstick. Sama best dengan Garnier Micellar Water. Yang ni ada 30 wipes and it's just costed me RM9.90.

Maybelline Clearsmooth All in One Light (Natural)

Yang ni my second pressed powder. Sebelum ni beli yang Maybelline juga, bekas kecik comel warna pink tu. Tapi tak guna habis sebab dah lama tak guna and I'm afraid its shelf life was already expired. Hana nak beli BB cushion sebab nampak menarik. Tapi harga pun menarik juga so I'd just settle with this one. Bila dah kerja nanti baru boleh try foundation atau BB cushion tu. I bought it at RM16.90 (I can't remember the exact price).

Syahirah Korean Secrets White Glow Pembersih Muka

Hana baru share pasal krim malam rangkaian baharu Syahirah ni. So I bought the facial cleanser to match with it. My current facial cleanser pun dah nak habis. Krim malam Syahirah KS White Glow memang memuaskan. My skin is smoother and the tiny bumps under my lips are banished! Hahaha memang senang hati jadinya. I bought this one at RM10.00. Belum cuba lagi but I hope it works for me.

Watsons Body Scrub

Beli body scrub ni sebab memikirkan kulit yang dah lamaaaa tak exfoliate. I wanted to buy the one in Naturals by Watsons line tapi ternampak yang Watsons biasa ni. Lagi lagi tengah promosi Buy 1 Free 1 at RM16 (lupa harga sebenar). I chose the gel body scrub with strawberry and blueberry scented and the next was cream body scrub with oatmeal and cocoa butter scented. Baru cuba yang strawberry-blueberry one. It really exfoliates my skin and leaves sweet smell.


So that's my haul from Watsons. Setakat ni masih berpuas hati. Kalau rajin nanti Hana share one by one's review untuk mana yang nampak penting ;)

Till then.
Wassalam.


5 comments:

Eeiou _ said...

I love garnier micellar water, it works well!

Eyqa Zq said...

Me pun suka mmbeli di Watson and Argan Oil MR sgtlah superb. :D

Misaki PureBlood said...

since tak pernah lagi datang blog ni TT^TT I think?
so tatau rupa dia sebelum ni macam mana XD

anyway, Watson gel body scrub yg warna merah tu buat ngidam nak makan strawberry O.O

Idk why O.O mungkin warna dia kowt XD

Kamsiah Yusoff said...

kalau masuk watsons,rambang mata jadinya

Siqah Hussin said...

Kalau masuk Watsons, daripda nak beli satu barang, jadi lebih daripada satu. Biasanya. Hehe

Post a Comment

Recent Posts