About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Monday, May 7, 2012

284#Ai no Kotoba ~ Dah Semak UPU Korang?




Tak sampai lagi jam 12 tengah hari 7 Mei 2012 untuk semak kemasukan UPU tapi dah boleh semak sekarang ni. Kepada yang lahir tahun 1994, boleh ke SINI untuk semak result UPU korang. Ingat tu. Yang lahir tahun 1994 aje tau? Ha ha. For those yang berdebar-debar, lafaz lah basmalah (basmalah merupakan kata untuk ungkapan Bismillah). Tenangkan diri dulu. Masukkan no IC dan tekan Masuk. Terus terpacul result UPU korang.



Alhamdulillah, Hana dapat first choice. Memang cita-cita nak jadi food technologist sebab tu apply Diploma Teknologi Makanan. Tapi, nampaknya Hana akan say goodbye to my first choice sebab memang nak ke KMKN for UniKL Foundation. He he. Sorry, UiTM. Mungkin cita-cita nak jadi food technologist tu pun akan bertukar.

Lepas foundation tu boleh je Hana apply degree Chemical Engineering for Food. Tapi, lepas survey banyak-banyak dengan senior, Hana jadi berminat dengan Medical Science in Environmental Healthcare lak. Apa-apa pun, it's still a long journey. Foundation pun tak masuk lagi. Wish me all the best! ^_^

Batch SPM 2011, korang dapat kat mana? Share la jugak :)


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

56 book page(s) ♥:

emeliena said...

Waalaikumussalam. Hana, cogratz ;]

BlueiceButterfly said...

~tahniah..xpe mana2 pon boleh yang penting usaha :)

aisyah humaira' said...

tahniah ! akak tumpang happy ! :)

Haruno Hana 하나 said...

@emeliena thanks :D

Haruno Hana 하나 said...

@BlueiceButterfly hehe.. betul2 :) thanks :)

Haruno Hana 하나 said...

@aisyah humaira' thanks kak niera :D

Maya said...

Congrats ! :))

gdsbnga said...

congratz hana :))all the best kay .

Haruno Hana 하나 said...

@Maya thanks :)

Haruno Hana 하나 said...

@gdsbnga thanks :) insya-Allah

Amanina said...

tahniah kak Hana :)
sy tumpang gembira sekaki :DD

Haruno Hana 하나 said...

@Amanina thanks Nina :D

CiK FizA said...

congrats hana ! akak tumpang gembira ^^

**adek akak dpt asasi law kt uia. hee. :)

mirmashi94 said...

tahniah hana :D . saya dapat 1st choice jugak. uiam,asasi perubatan. rasanya lau tak dapat mara,mmg pegi sini laa. pheww~

Hanamiko Sakura said...

tahniah ^_^

aku HaniAsyira said...

hana... congrats banyak2 ei.. =)

ezzamalik said...

congrts dpt pilihan pertama.ingt nk pilih uitm.haha

Yayah Nasake said...

hana... kakak galakkan hana masuk lah diploma di uitm lagi bagus dan selamat moreover ia kerajaan bukan swasta malah masa depan hana lebih terjamin dengannya.. trust me hana....

Cik Nur said...

Tahniah Hana...!!

study rajin2 ye..jgn lupakan cik nur ya.. :)

syahirah said...

assalamualaikum :)
eh eh hana dpt la..
Alhamdulillah..congrats ya :D
untungla..

may Allah bless you..
no matter what

noname said...

tahniah adik..good choice pilih fist unikl..banyak kursus yang best dekat unikl miat, mestech, micet..gud luck

Haruno Hana 하나 said...

@CiK FizA tahniah kak :D mksud akak, sbb adik akak dpt asasi yg bagus ;)

Haruno Hana 하나 said...

@mirmashi94 haha.. gempak tu :D Hana x mintak perubatan sbb x minat.. apa2 pon all the best :)

Haruno Hana 하나 said...

@Hanamiko Sakura thanks :D

Haruno Hana 하나 said...

@aku HaniAsyira thanks akak :D

Haruno Hana 하나 said...

@ezzamalik hehe.. xde la.. still nak ke fist :)

Haruno Hana 하나 said...

@Yayah Nasake sorry kak yayah, tp hana mmg nk ke fist :) lg pon yg ni bukan swasta biasa, tp under mara n dh byk yg hana survey.. abah hana pon survey skali n abah setuju.. sorry kak :)

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Nur hehe... thanks cik nur :) insya-Allah

Haruno Hana 하나 said...

@syahirah thanks syahirah ;)

Haruno Hana 하나 said...

@noname thanks :D hana minat ngan environmental healthcare kat mestech.. hehe :D

sizziey darliana said...

tahniah hana... lia jeles tau .... heheh.... jom baca entrytahniah dari lia .... http://darlieyana.blogspot.com/2012/05/tahniah.html

Haruno Hana 하나 said...

@sizziey darliana thanks :) lia study baik2 tau kat matriks labuan tu? insya-Allah, rezeki lia mmg kat situ :)

Fakhrul Haiyin said...

wah, tahniah laa. goodluck ! sy dpt UM - asasi sns hayat. lau xdpt Mara, mmg pi UM laa nih jadi nya. hehe :D

wAa syahirah said...

tahniah hana :) tp klu nk bt degree kna dkt Ipts jgk kan kalu ambik Foun kt Unikl

sy asasi sn Uitm :)

Ardini Izzati said...

Dinie dpt Diploma TESL :)
Congrats HAna :)

Sakura Aihana said...

wah...congrate hana...hana yg ni dpt uitm diploma nursing...tp hana mmg nak jd nurse pun... hihihihi .. apa2 pun tahniah ya hana

Nur Shuhada said...

wah..congrats hana.tumpang gmbra.
kat mna2 pun xpa sma ja..
jnji blja brsunggh-sngguh :D

Haruno Hana 하나 said...

@Fakhrul Haiyin haha.. all the best gak utk awak :D

Haruno Hana 하나 said...

@wAa syahirah no worry, hana dh plan nk apply mana lepas foundy ni :)

Haruno Hana 하나 said...

@Ardini Izzati tahniah Dini! :D ok la tu.. hehe.. pasni bleh jd teacher la :D

Haruno Hana 하나 said...

@Sakura Aihana congrats gak :D apa2 pon study tu baik2..

Haruno Hana 하나 said...

@Nur Shuhada hehe.. thanks :D insya-Allah :)

м¡sђ. oŁξи said...

tahniah..sy pun dapat uitm juga...
diploma seni kulinari.. :)

tweenpop said...

anyway , congrats darlimm !
kmkn , !
wait for us . haha :)

Aien Nia said...

Saya tingkatan 6 jew

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

Fuh..br mlm2 buta akak smpt on9...hihi...thniah hana...mana2 pun ok...yg pnting usaha ye...akak pun xsbar nk sambung bljr bln9 ni....:)
ouh ye...thanks gth yg udabg xyah buang kulit...lpas ni xbuang dh...hihi

Haruno Hana 하나 said...

@м¡sђ. oŁξи tahniah pd awak jugak :D

Haruno Hana 하나 said...

@tweenpop yeah! kalo kita daftar sekali boleh la jd roommate.. hehe :D

Haruno Hana 하나 said...

@Aien Nia xpela.. study elok2 tau? :)

Haruno Hana 하나 said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ hehe.. thanks kak :D

apa2 pon, better masak udang tanpa buang kulit :D

aisya said...

congrats hana.. semalam check kan result adik en. barney dah petang tu baru dapat.. alhamdulillah dapat jugak.. =)

Haruno Hana 하나 said...

@aisya thanks Chipmunk :D alhamdulillah, dpt jugak.. adik En. Barney dpt course apa? :)

aisya said...

psl komputer2 la.. result die xbagus mane pun tp alhamdulillah rezeki die dpt.. bagus la drpd xdpt ape2.. =)

Haruno Hana 하나 said...

@aisya owh.. rezeki dia.. ok la tu dr x dpt apa2 :) hehe

hahafyza said...

tahniah Hana ;) takpe pilih mane2 yg kite minatkan . :D all the best yaww ! :D

Haruno Hana 하나 said...

@hahafyza thanks :D

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)