Thursday, April 19, 2012

250#Ai no Kotoba ~ Buffered Earning?


Sejak Hana awal ber-blogging Ogos 2009 sampai sekarang, tak pernah pun cash out Nuffnang. Sadis. Nak buat macam mana, tak boleh aktif blogging sebab dok hostel. Earning pun baru dalam RM 20++. He he. Sedih betul. Pasal tajuk tu, boleh tak Hana nak siapa-siapa explain pasal Buffered Earning? Hana ada jugak godek-godek dalam blog Kak Shida. Menurut beliau :

Printscreen dari blog Kak Shida

Macam mana nak kira berapa kali kita dapat BE sepanjang kita blogging? Hana pun baru tahu pasal BE ni tapi kurang faham. Kalau macam kat bawah tu, kiranya Hana dah berapa kali dapat BE? Sebab Metered Earning kan BE yang dah tamat tempoh. So, kira BE jugak lah kan?

Sila abaikan amount yang tidak seberapa itu.

Sesiapa boleh tolong terangkan lagi? Anyone? :(

13 comments:

  1. pengakuan!!! saya pun confius bab2 ni...xprnh phm smpai skng

    ReplyDelete
  2. salam hana,
    erm ekceli kamu ada 16 BE, yg sudah ME 15 dan yang masih berjalan 1 BE jadi kamu mmg ada BE. soal byk dan kurg tu..sbnarnye BE kalo kita dapat mmg untung sbb dia berjalan megikut trafik blog kita so kalo dpt BE rajin skit lah bloqwalking. kalo betul2 blogwalking kamu blh dapat 1 BE dalam seratus lbh itu mgikut kiraan bape lma dia stay la dan kiraan trafik blog setiap hari. rugi la kalo x blogwalking kalo dpt BE. so yg BE yg ada tu jga la k :)

    happy blogging ;)

    ReplyDelete
  3. @shida'R owh... dah faham :D thanks Kak Shida ^_^ kena byk blogwalking ni.. hehe :D

    ReplyDelete
  4. jelas..!

    bila hana buat entry ni, baru cik nur faham..kalau sebelum ni xtahu ape kebendanya BE..hehehe

    ReplyDelete
  5. @Cik Nur haha.. entry ni pon sbb Hana sendiri x faham BE ni :)

    ReplyDelete
  6. oh saya lagi la xtau.. nuffnag pun xdftar.. sadis! >.<

    ReplyDelete
  7. Akak mls dh guna bnda tu..serabut xdpt2 earning..huhu

    ReplyDelete
  8. @Cha_Haya daftar je :) x kisahla sal earning tu.. lama2 ada lah.. hehe

    ReplyDelete
  9. xpernah pun dapat BE ni hana.. xpela, xde rezeki lagi.. =')

    ReplyDelete
  10. @aisya Hana pon x sangka dpt BE selama ni.. alhamdulillah :) takpe la Chipmunk, nnti ada rezeki la tu ^_^

    ReplyDelete
  11. oh mcm tu ke? sy pun kurang fhm.hmm :(

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)