Sunday, January 17, 2016

660#Love Note ~ [Drama Review] Imaginary Cat


Dua tiga hari lepas, sebab rindu sangat kat Jamer si gendut tu Hana tengoklah Imaginary Cat. Memang dah lama tunggu drama ni habis sebab rindu juga nak tengok Yoo Seung Ho yang baru discharged army :p He's one of my favourite actor juga, even umur baru 23 tahun (1993) tapi dia pandai bawa pelbagai jenis watak. Sekarang tengah follow drama Remember: War of the Son sebab dia juga hehe.


Episod: 8 episod (35 minutes setiap episod)
Sinopsis:
Hyun Jong Hyun (Yoo Seung Ho) ni seorang webtoon writer yang kerja part-time di sebuah kedai buku. Bok Gil pula kucing betina peliharaannya. Walaupun dah lama struggle nak debut as a webtoon writer tapi ada macam-macam halangan jadi kat Jong Hyun ni. Seven years ago, Jong Hyun lost his first love dan dia tak boleh melukis macam biasa. Pada masa yang sama, dia terjumpa Bok Gil yang masih kecil. Sejak hari tu, mereka berdua tinggal bersama-sama dan Jong Hyun memang akan pentingkan Bok Gil aje dalam apa-apa hal . 

Imaginary Cat ni adaptasi daripada webtoon. Drama ni walaupun pendek tapi memang mencuit hati. Tambahan lagi Bok Gil ada monolog dalaman yang memang menghiburkan. Memang dapat lihat walaupun Jong Hyun dan Bok Gil tak berkongsi bahasa yang sama but they still love each other. Kisah antara Jong Hyun dengan first love dia juga diselitkan sekali sebagai flashback. 





Suka sangat bila tiba part Bok Gil mula bermonolog. Dia suka panggil tuan dia tu 'The human, my human' :p Geram betul bila tengok betapa fluffy dan gemuknya si Bok Gil ni. Walaupun sedih juga dengan ending tapi cerita ni memang best :) It's uplifting. 

Boleh tengok di SINI.

Till then.
Wassalam.


8 comments:

  1. eh 8 episod je?
    hehehehehehehe thank u! <3

    ReplyDelete
  2. awww , Yoo Seung Ho comelnyaaa. mcm best je cite ni. nak tgk la nnti :D

    ReplyDelete
  3. Ehh ingatkan Kim Soo yoon la tadi, muka ada iras2. Thanks share nanti nak tengok jugalah. Macam best sahaja ;)

    ReplyDelete
  4. menarik nie, jarang drama cerita pasal kucing. comel sangat XD

    ReplyDelete
  5. Huhuhuu.. tak tahu akan kewujudan cerita ini... tak apa nanti cuba cari..

    ReplyDelete
  6. interesting! gonna watch it soon :3

    ReplyDelete
  7. Rasa macam best, fuh, ada kucing gebulahhhhhh!!!! Heheheee, nanti nak tengok :3

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)