Sunday, January 3, 2016

Segmen: Awak Orang Mana?


Bila dah hampir lapan bulan tak blogging ni mulalah terlepas macam-macam segmen dan GA. So today I want to join a segmen, special from Nur Raihanah ;) 


Banner yang comel ;)

First of all, I came from Kelantan. Tak pernah tinggal di negeri luar kecuali masa belajar di Kuala Nerang, Kedah dan Kajang, Selangor (I'm still in Kajang). Family dan saudara mara kebanyakannya menetap dan bekerja di Kelantan.

Apa yang best di Kelantan? Kalau korang suka jalan-jalan cari makan, insya-Allah Kelantan tempat yang sesuai sangat untuk JJCM tu. Seawal 5 pagi lagi dah banyak kedai makan buka jual sarapan dan nasi berlauk. Kalau tempat, I love to go to Pengkalan Kubor or Rantau Panjang. Sesiapa minat shopping baju, coklat macam kat Langkawi tu, pinggan mangkuk bolehlah ke dua tempat utama ni. Insya-Allah puas hati :)

Sesiapa yang nak join link ni bolehlah klik banner tu. Oh ya kepada owner blog, I choose #F7819F as my banner colour :)

Till then.
Wassalam.



7 comments:

  1. rindu pulak nak makan nasi kak wok sana....insyaAllah ada rezeki...

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan org kelantan, cek mek molek :)

    ReplyDelete
  3. Ore kelate ^^ makanan kelantan semua sedap, nasi ulam, nasi kak wok, roti titab, nasi kerabu, semua laaah .. :D lapooo laaa pulak -.-"

    ReplyDelete
  4. salam singgah dari Labuan.. hehe

    http://lissa-lissalalissa.blogspot.my/2016/01/segmen-awak-orang-mana.html

    ReplyDelete
  5. Hi qila singgah dari segmen sama hehe.
    HAH FINALLY.
    SEPP KITO JANGE WI PECOH KAK WEH <3
    Hahahaha. Qila parents kelantanese hehe kg umi la di pasir mas hehe. kak di mano? Hm tp kak bukae ko rantau pnjng dh different?
    Lama dh nk tegur akak sbb belajar unikl kan hihi tp lupaaaa huhu <3

    Qila orang Gombak btw huhu.

    ReplyDelete
  6. @Aqilah Azmi tak sangka Qila asal Kelantan, I mean your parents :) asal KB tapi sekarang tinggal kat Salor. dah lama tak g RP. haha nape sebab akak belajar UniKL? :p akak ada housemate duduk kat Gombak

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)