About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Saturday, January 16, 2016

659#Love Note ~ Kenali Kulit Anda


Beberapa hari lepas terbaca entri Natural Remedies for Skincare kat blog Qila, ternampak gambar Nature Republic Soothing & Moisture Aloe Vera Gel. Selalu juga dengar pasal aloe vera gel ni yang katanya elok untuk kita yang selalu terdedah dengan panas matahari. Semalam rajin pula buka The Face Shop punya website, terjumpa aloe vera gel juga. Dengan harga yang berpatutan mungkin Hana akan beli  untuk mencuba. Lagi pun dengan cuaca yang makin panas ni memang kena jaga kulit tu. Paling bahaya kalau terdedah banyak sangat dengan UV ray.

Hana jarang pakai facial wash sebab malas ya ampun tapi memandangkan cuaca yang panas macam ni takkan tak peduli pula kan? Dengan segala jenis microorganisms yang kita tak nampak, bayangkan kalau effect kat kulit kita? Satu hal pula nak kena habis banyak duit kat rawatan. Jadi lebih baik mencegah daripada mengubati :p

Sebelum nak beli apa apa jenis skincare, kita kena tahu dahulu jenis kulit kita. Hana ada jumpa chart kat The Face Shop. Bolehlah guna sebagai panduan :) Kalau tersilap guna skincare yang tak sesuai dengan jenis kulit boleh jadi makin teruk pula.


Hana punya normal skin. Macam mana ngan korang? Harap dapat membantu :)

Till then.
Wassalam.



Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

12 book page(s) ♥:

Kim Chaa said...

Oily skin with acne T.T . Makasih kongsi inco niih :D

Tomodachi said...

sy dehydrated skin. hukk

Farah said...

Nak cuba juga! Nanti dah tahu, saya boleh share result.

Fieyqa Adelova said...

Only skin with acne hahahaha dah agak lama dah tp skrg makin pasti hehehe terima kasih share! :D

Aqilah Azmi said...

NORMAL?????????
ya ampun best banget kak hana :((((
hihihi qila oilyyyyyyyyy ewww hahahaha.

betul betul TT_TT
jom kita mencegah sama sama wuhuw <33333

Aqilah Azmi said...

And qila pun nnt mcm nk cuba aloe vera tu hikhik. Sbb panas elnino ni kan aduh bahang nya terasa kut although it's night/!?!?!??! Hehehehe <3

Aisya Ahamad said...

Normal jugak. :-)

Mizz Aiza said...

kak aiza dry skin with pigmentation..

Mizz Aiza said...

menarik info ini..

SITI SORFIENA SYASHA said...

opi dehydrated skin :>

Time Traveller said...

Hahahaa.. tetiba nak jugak mencuba thanks for the info :D

Yoo ♡ said...

woahh baru tahu kulit kami ni normal bukan oily XD

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)