Tuesday, July 16, 2013

535#Ai no Kotoba ~ Anak Nyamuk Aedes :P

*scheduled post - ditaip pada 14/7/2013*

For the entire previous week, slot yang berkaitan dengan Environmental Healthcare dah pun bermula. Mula-mula kami ada kelas dengan Madam Ainul, kelas kedua tu pula dengan Mr. K. Untuk kelas Madam Ainul, kami diberi briefing mengenai pelbagai jenis sisa buangan yang ada di bumi ni. Untuk kelas Mr. K pula, kami belajar pasal vector - agent yang bawa virus, penyakit bla bla bla.

Lepas briefing mengenai vectors, Mr. K suruh kami observed jentik-jentik bawah mikroskop. First time jumpa anak nyamuk Aedes ni :P He he.


Anak nyamuk Aedes dalam ni


 Nampak yang warna hitam atas slides tu? Yang tu jentik-jentik :)




Hafiz jadi model alatan untuk fogging :P Ha ha ha.


Till then.
Wassalam.

6 comments:

  1. Saya bagi ikan makan jejentik dan nyamuk !!!

    ReplyDelete
  2. ohoh!! kaji jgn xkaji...ekkekkeke >.<

    ReplyDelete
  3. tengok jentik2 ni teringat larvae drosophila... huhu

    ReplyDelete
  4. wah ingat masa belajar sains kat sekolah dl

    ReplyDelete
  5. yohooo...say hai tu anak nyamuk..haha! JM selalu jumpa anak nyamuk ni dkt belakang rumah.. =3 haha!

    ReplyDelete
  6. Teringat lagu Aedes kat tv dulu2. Hehe~

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)