Friday, July 5, 2013

522#Ai no Kotoba ~ Bagaimana Saya Online?

*scheduled post - ditaip pada 30/6/2013* 


Ada yang tanya, kenapa Hana asyik buat schedule post aje even dah dapat online kat hostel ni. Memang sepatutnya boleh aje kalau Hana nak online tiap-tiap hari, tapi nak jimat duit sebab tu Hana cuma online mostly pada weekend.

Kat kawasan hostel kami ni, pihak kampus tak sediakan wifi. Sekarang Hana cuma guna hotspot aje. Broadband dah lama minta abah batalkan sebab line Celcom kat sini macam tak nak hidup aje. Memandangkan Hana cuma dua bulan aje di sini, tak nak beli lagi mana-mana pakej broadband baru. Tapi Twitter memang berupdate selalulah sebab untuk phone, Hana guna pakej UMobile Unlimited Mobile Internet. 

Pakej hotspot ni RM 2 untuk 12 jam, RM 3 untuk 24 jam, RM 15 untuk seminggu dan RM 35 untuk 30 hari. Murah kan? Bagi Hana lah, sebab ni first time guna hotspot. Tak pernah guna hotspot lagi sebelum ni. Biasanya Hana guna yang pakej 12 jam dan 24 jam tu aje. Tu pun puas hati sebab line laju :D

Ada sesiapa nak sponsor pakej RM 35 tu? Ha ha :P

Till then.
Wassalam.

12 comments:

AiSyA LiEzA said...

ooo.. xpe.. 2 bulan je pun.. ;DD

Diera Tekikushika said...

murah jugak ek hotspot ni, compared to celcom. hai salam perkenalan =)

S.K.A said...

kalau laju, dgn harga mcm 2 xdelah mahal sgt =)

S.K.A said...

he3..sy dr hrtu lg tercri2..mnlah cbox hana ye?? =) hu3

Nurul Farahizzati said...

kalau balik kampung, akak selalu la guna hotspot.. tapi, kadang2 pergi curi line wifi orang.. hehe..

anak ayah said...

salam ziarah hana. lme daa x bertandang kt cni xD
warming up jp.hehe

aisya said...

minta uncle nuffnang sponsor .hehe

Cik JariManis said...

huuu~ bab2 mcm ni mmg cjm sengal sikit...x faham...huhu...nasib cjm ada kakak & abang yg terer psl wifi, broadband & semua ni..klu x...habiss..huii

ak mal said...

follow me
http://www.silenznetwork.com/

Mizz Aiza said...

nasib baik 2 bulan aje hana praktikal.. lepas ni boleh online macam biasa la..

Haruno Hana 하나 said...

@S.K.A kat sebelah kiri.. huhu.. takpela, abaikan je cbox tu.. hehe :D

Aida Ismail said...

Pehh murah tuu!

Post a Comment

Recent Posts