Wednesday, July 10, 2013

527#Ai no Kotoba ~ Lawatan | Agensi Nuklear Malaysia

*scheduled post - ditaip pada 7/72013*

Hari Khamis lepas kami ada lawatan ke Agensi Nuklear Malaysia di Bangi. Berkumpul depan kampus dalam pukul 8 AM, tapi tunggu van tu memang agak lambatlah (-__-) Kami tak dapat bas kampus, sebab 24 orang aje kot. Takpun sebab ada hal yang lebih penting nak guna bas tu. Entah.


Kami pakat ramai-ramai pakat batch tee :P Yang tak beli tu, tak pakailah. Mereka pakai tee rasmi KMKN tu. Hana naik first trip, malas nak tunggu kat kampus lama-lama. Sampai sana around 8:30 AM kot. Rasanya.




Hari tu kira macam hari terbuka di ANM. Ramai juga rombongan pelajar sekolah menengah yang datang. Kami pun dianggap macam pelajar sekolah menengah (-__-) Hukhuk. Tapi mereka tertumpu pada bangunan utama ANM aje, ada pameran semua tu. Kami pula ke macam-macam lab radioaktif lagi. Gamma lab, alpha lab, beta lab bla bla bla. He he :D

Memandangkan kawasan ANM tu tersangatlaaaaaaa luas, kami dibawa bergerak menggunakan bas kalau nak ke bangunan yang jauh sedikit. Bas ANM sendiri tau :P Kelassss gituuuu *mata ke atas*

Untuk lawatan ni kami kena buat laporan dalam group, four members for each group. Masing-masing kena bahagilah ambil notes, rakam perbualan dan rakam video. Yang penting kami memang tak berapa nak faham. Ha ha :P Faham yang simple aje. Banyak cakap pasal bahan radioaktif apa semua tulah.

Itu bukan alkohol, tapi mineral water from overseas.


 Baju plumbum yang dipakai masa radiographing

 Dalam bilik X-Ray

Mama kata makin chubby di pipi >__< Tidakkkk!!!!


 Nad dan Ana :D


Tangan saya tengah peluk patung :P

Hari Isnin 8 Julai pula insya-Allah pergi Pusat Genom Negara. Nanti Hana update pula next week :)

Till then.
Wassalam.

6 comments:

Mizz Aiza said...

luas juga la kawasan tu ya? sampai kena bergerak pun naik bas..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

slmt brpuasa hana;-)

S.K.A said...

wowww best btol =) dh mcm lwatan smbil bljar time sek dlu je..

aisya said...

kawan2 ramai yg tengah praktikal kat sini sekarang.. hehe

Nana Liena said...

xsabar nak sambung degree..hehehe.. btw awat kita tengk ana dengan nad tu macam kembar..hehe..

Aida Ismail said...

Bestnya dapat pergi lawatan sambil belajar kat banyak tempat :)

Post a Comment

Recent Posts