Saturday, April 20, 2013

408#Ai no Kotoba ~ Adik Mat Luthfi?



Tak pernah tahu pula adik Mat Luthfi ni vlogger jugak. Dapat trait dari abang dia kot. He he :D

Abdullah Fahmi ni adik Mat Luthfi, atau kat Youtube dikenali dengan channel sayapemalu. Penuntut jurusan medik kat Cairo dan dikenali dengan nama Lah Fahmi di Facebook dan Dolah oleh abangnya. Ha ha :D


Video Kucingku Aki by Mat Luthfi! Adik dia si Lah Fahmi ni pun ada sekali dalam video ni. He he :D Video lama dah ni. 

Setakat ni tengok Mat Luthfi and his brothers ajelah. Tak pernah lagi nampak adik-adik perempuan dia dalam video-video mereka. Video Lah Fahmi pun best! Ada gaya Mat Luthfi sikit. Boleh bantai gelak tengok video diorang ni.

Tabiklah. Sorang study Masters kat Australia, sorang study medik kat Cairo :) Jadi role model masyarakat. Dan untuk family juga.

Entah-entah, si Ali pun nanti join venture dengan abang dia dua orang ni jadi vlogger bila dah besar. Ha ha :D


Antara video best Lah Fahmi :)

Hana kenal Mat Luthfi baru aje. Last two years kot. Tu pun sebab si Najwa dok recommend tengok video Mat Luthfi. Hana duduk kat hostel for five years and kalau balik rumah tu, nak bukak Youtube pun payah. Lebih tumpu kat benda lain. First video Mat Luthfi yang Hana tengok Rant On Lagu Cinta. Start tulah mula berjinak-jinak dengan video Mat Luthfi.

And tu first time sedar yang ada orang muda Melayu mampu buat video ilmiah dan mempunyai mesej-mesej tersembunyi macam ni. Kalau tak, asyik dengar pasal video 3GP aje (-__-) Low class meh. Takde nilai moral langsung. Tapi tulah apa yang sesetengah pengarah filem Malaysia suka masukkan dalam filem diorang. Contohnya Mencari Cinta. Eh?

Tapi setakat ni tengok video Mat Luthfi aje yang masuk kategori wajib. sayapemalu, MrTheAllShared dll tu kadang-kadang aje. Subscribe channel Mat Luthfi aje. Hee :D

All the best to LuthfiFahmi brothers!

Till then.
Wassalam.

11 comments:

  1. hai! ooo tu adik matlutfi ye, tmekasih sbb inform hikhik...bgusla kan, dua2 pndai pastu slalu buat video yg bermesej sngat bagus... suke! anyway, lawat la blog sy n join k :) salam kenal dr linda..
    http://spedaloca.blogspot.com/2013/04/kurung-cantek-dari-dwen-raha.html

    ReplyDelete
  2. Kalau vlogger tak berapa kenal sangat...
    hehheheheheh...
    Sangat ketinggalan pulak rasanya...
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  3. wah..comel jugak adik dye..hehe..

    ReplyDelete
  4. habis la kalau Fahmi jadi tumpuan..ahaha.ramai ppuan suka tgk.LOL.. mengucap panjang.. hehe.. btw bijak yea adik beradik depa..oversea pulak..hehe.tabik2..

    ReplyDelete
  5. Hahaha cara cakap semua mccm abang dia xD
    baru tgk adik dia punya vlog.

    ReplyDelete
  6. Baru tahu dia ade adik. Haha. Nak sama je muka. Kacak juga. Kah2

    ReplyDelete
  7. sore mcm care ckp ustaz don je tapi versi nakal. hehe.

    ReplyDelete
  8. ish..x kenal la pulak... haha...

    ReplyDelete
  9. oh..ni adik dia rupanya....hri tu ada tengok video dia nih...tak sangka pulak adik mat luthfi

    ReplyDelete
  10. ooo..baru tahu Mat Luthfi ada adik..Untunglaaa..:D

    ReplyDelete
  11. baru tau adik matluhfi ni pun ada wat video.. sebenarnya dia ada berapa orag adik beradik ?

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)