About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Wednesday, March 21, 2012

179#Ai no Kotoba ~ Blog Review 1 - Jom Blogwalking!


Macam yang dijanjikan, hari ni dah 20 Mac, pukul 0030. He he. So, kat sini Hana nak review 13 blog terawal yang join Segmen : Blog Reviewing by Haruno Hana. Blog yang lain? Jangan risau. Akan direview untuk next entry ikut turn. :D

Apa yang Hana review kat sini cuma ikut pendapat Hana aje. Mungkin pendapat orang lain lebih baik. Apa-apa pun, happy blogging! Itu yang penting. Tak mo gaduh-gaduh sesama blogger. Chill~


1. Loading cepat. Bagus! Sebab guna Blogskin kot?
2. Template dah menarik (bagi Hana lah). Suka warna kelabu-pink. 
3. Kalau boleh, adjust font jadi besar sikit. Kalau boleh lah. :)
4. So far, semua okey. Keep it up!


1. Memang pengguna Blogskin punya loading memang cepat eyh?
2. Template dah okey. Header pun comel.
3. Tak tahu nak kata apa lagi, tapi blog ni dah comel :D


1. Header yang comelll~~~ XD
2. Alert Message tu patut buang kot? Lagi comel kalau guna Welcome Image (Click To Enter) kalau still nak letak something sebelum orang bukak blog ni.
3. Follower Widget mungkin patut letak kat area atas sikit, rasanya agak ter-kebawah sikit. Kena scroll banyak untuk jumpa :)
4. Warna-warna yang ceria!
5. Loading cepat :D


1. Suka doodle kat header tu :DDD
2. Loading cepat. Bagus!
3. Widget tak banyak, dah okey.
4. Template pun dah cantik.


1. Header yang simple but nice.
2. Loading cepat.
3. Susuan widget dah okey, tak berserabut.


1. Header yang comelll :DDD
2. Loading cepat!
3. Background yang comel. 
4. Music tu patut letak kat sidebar atas, senang kalau orang nak cari dan pause.


1. Header comel. Kombinasi warna yang menarik.
2. Loading cepat!
3. Follower Widget tu mungkin patut letak atas sikit (kalau bolehlah. Blogskins ni kan?)
4. Widget dah tersusun baik.


1. Anime header XDDDD!!!
2. Loading cepat.
3. Follower Widget patut letak area atas sikit. Senang nak cari.
4. So far, semua okey! :D


1. Simpel header tapi dah sesuai dengan template.
2. Loading cepat!
3. Susunan widget dan okey.


1. Header yang comel! :D
2. Walaupun loading cepat, ada masalah sikit. Mungkin sebab guna SCM Player kot? Hana pun ada prob camni masa guna SCM Player dulu.
3. Susunan widget dah okey. Cuma baik guna Scroll Bar untuk Blog Archive Sweet Memories tu biar nampak kemas. Tuto SINI.
4. Blog comel! :DD


1. Header comel :D
2. Loading cepat!
3. Widget dah okey, cuma Follower Widget terlalu ke bawah. Kalau boleh adjust naik atas sikit mungkin lagi okey.


1. Anime header!!!! XDDD
2. Loading cepat!
3. Template yang cantik even guna warna hitam.
4. Widget pun tak banyak. Bagus. Tak memberatkan blog.


1 Cool header!
2. Macam biasa, suka blog yang loading cepat.
3. Widget kat sidebar terlalu banyak. Widget Jam tu mungkin patut buang sebab jam dah ada kat tasbar.
4. Dah okey! Keep it up!


Senarai Peserta


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

20 book page(s) ♥:

WaNa WaHiD said...

wah.. tengkiu ^_^...

anime header... baru siap hari 3 jam td... tengkiu ^_^..

Haruno Hana 하나 said...

Wana : hehe :D semua dh OK.. yg penting loading jgn lambat ;)

WaNa WaHiD said...

orait ^_^

Mohd Billy said...

as,salam.. t.kasih review blog sy..
t.kasih jg atas teguran,insya aalah akan diperbaiki :)

Haruno Hana 하나 said...

Billy : wassalm... welcome :) kalau ada apa2 kekurangan kat blog Hana pun boleh diberitahu ^_^ teguran sesama blogger

shar90 said...

hahaa... btol gak tu... sbnarnya sye xpakai blogskin... hehee
*lg kelemhan blog sye, hanya best view ngan resolusi skrin 1366 * 768... hee xD

Haruno Hana 하나 said...

Shar : oh.. patut la.. try nk kecikkan width blog awk guna Ctrl & - tapi xleh sdgkan kt blog len bleh lak.. haha :D

gadismanja said...

@shar ,,kalau kecikkan blog dye ,nnty takleh besar balik ,,geram giler ,,pai nk bace pon takley ,, hahaha ,,

btw ,, thanks review blog sye ,, haha,sy nk bg peringatan je gune alert tuhh ,, kadang2 sy pon rimas ,, tp nnty tekejut lak org2 bukak blog sy ,, hahaha ,, 1 kesukaan sy pasal alert mcg uh,kalau da bukak blog sy,pahtu g tab lain,dye akn masok blog sy jgak ,,kah3 :P

Nurul Asyiqeen said...

yeay ! mekasih hana :D

Haruno Hana 하나 said...

Cex Ah : amboi3.. nk suruh org len masuk blog dia even bukak new tab? hehehe :D

Asyiqeen : welcome~ ^_^

aisya said...

boleh la terjah ni.. hehe

farah.fauzi said...

thanks hana :)

qistinaizzani said...

Thanks review bloq Q.Insyaallah Q akan ubah size font tu.TQ :)

D' Black Writer said...

Hai Kak Hana!! Thanks for reviewing my blog!! syg kak Hana. haha. :D yeay kak hana pun gila anime XD

D' Black Writer said...

BTW akak, saya buat post ni khas untuk akak! heheh. adieu~

http://wirawanceritera.blogspot.com/2012/03/blog-review-by-kak-hana.html

Nurul Aisyah said...

hehehe...mana saya punya :P..huhuhu ntah part brapa agaknya saya..hehehe

Nurul Aisyah said...

Shar----->kawan baik...ceh...geng..ehhehehe

AMNA said...

blogskin mmg cpt . XD
tp , menyusahkan kdg-2 ~

Haruno Hana 하나 said...

Aisya : boleh blogwalking sepuas2nya :D

farah.fauzi : welcome :)

Qistina : okey :) tp jgn paksa diri ^_^

DBlackWriter : akak dah baca! suka gambar tu! thanks! XD

Aisyah : sabar2 :D hehe~

Amna : nk try guna BS tp x reti coding, xpe la.. hehe :D

Pupel Liyana said...

wah.. comel2 semua :)

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)