Saturday, March 24, 2012

189#Ai no Kotoba ~ Hadiah For SPM?



For SPM leavers yang dapat results gempak tu, mesti tak henti-henti dapat hadiah from others, kan? Tak kisahlah hadiah apa pun, tak kisahlah from whom. Parents, family, friends and so on. Sekadar sedikit penghargaan daripada mereka. Tapi, jangan pula korang leka dengan hadiah tu semua. Jadikan hadiah-hadiah tu sebagai pendorong korang untuk sentiasa atau tingkatkan kecemerlangan korang. Tapi (lagi?), jangan fikir kita buat semua tu untuk hadiah semata-mata. Hadiah tu cuma untuk jadi pendorong kecil korang aje, ya?

Even result Hana bukan straight As, tapi tak pulak terfikir nak dapat hadiah from Abah, Mama and others. My Tok Wan, Che Ngah (uncle) etc adalah kasi hadiah sikit-sikit. And yang paling tak expect, dapat hadiah yang langsung tak difikirkan from Abah and Mama! Actually, Mama pun tak tahu pasal ni. Abah yang plan beli hadiah ni.

Mana taknya, Hana fikir hadiah tu macam terlampau mahal untuk Hana. Maybe ramai juga remaja yang guna 'benda' tu, tapi I think I don't deserve it. Lagipun, yang lama still boleh guna even jauh sangat nak banding kecanggihan dengan yang baru.  Lagipun, bukan selalu pun guna 'benda' kategori tu. Jarang sangat. Guna untuk something important aje. Hana pun tak pernah minta hadiah apa-apa sejak awal tahun 2011 till now sebagai hadiah SPM. And, baru aje tadi abah beri hadiah tu. Masa abah pegang kotak tu and said, " Hadiah SPM Kakak ni.", I was like " Betul ke abah aku ni?"

Tapi memang happy lah dapat hadiah tu. Thanks Abah and Mama! Insya-Allah, kakak akan jaga dengan baik-baik, guna dengan baik-baik. Takut cepat rosak aje, kakak kan agak ganas orangnya. Ha ha. Thanks again!

nota comel : Tentu ada yang tertanya-tanya hadiah apa tu. Sorry, tak boleh beritahu. Takut orang kata riak pula. I post about this because I'm too excited! Sorry you guys. Chill~

16 comments:

  1. ok..dpt hadiah phone.. tett.. betol tak?? hee~

    ReplyDelete
  2. Tahniah Hana :D! Heeeee :3
    Hadiah misteri!!!
    We can always improve ourselves in the future :D Yosh!
    Chase your dream! <3

    ReplyDelete
  3. untunglah,untunglah dapat hadiah..haha.it means yr parents sangat menghargai.tahniah :)

    ReplyDelete
  4. syoknya dapaat hadiah. thanks them (:

    ReplyDelete
  5. @shiema sufian thanks Kak Shiema. I feel blessed enough because having them as my parents :')

    ReplyDelete
  6. tahniah hana:)bestnyew hdiah tuu..hihi..sory sgt2 dear br jenguk blog ni sbb dh 2 hr xsempat buka blog sndiri..so busy..huhu...
    nk jwb pertanyaan hana..unisza ada je kmudahan kafe,koperasi,atm..cuma kenderaan jela yg susah..yg lain ok..plih la..dkat pun dkt.hihi

    ReplyDelete
  7. congrats ye hana.. teringin la nk tau hadiah ape.. hehe.. gambar pun cukup la.. :)

    ReplyDelete
  8. dapat hadiah pe???bestnya la dia.hmmm..takpela tak straight pon.saya dulu pon tak straight.tapi ada je rezeki dapat scholar.hehehe

    ReplyDelete
  9. hana ni sangat merendah diri orangnya. result spm tak bagitau, hadiah pon rahsia.
    apa2 pon kita tau mesti result gempak ni hehe. congrats ye hana ^^

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)