Thursday, March 8, 2012

149#Ai no Kotoba ~ [Tips] Limit Follow 300?




alaaa~ tomey-tomey~ he he :D

" Eh, iya ke limit nak follow blog ni 300? Aku follow sampai beriban, okey aje?"

Bukan macam tu lah, kalau kita follow melalui Nav Bar atau button Follow yang comel tu aje baru jadi macam ni. So, lepas korang follow blogs sehingga 300 dengan HANYA guna button Follow tu, nak follow blog yang ke 301 dengan cara yang sama, memang dah tak boleh follow dah. 



Lebih kurang camni Button Follow. Ada yang reka design sendiri tapi fungsi sama aje.

" Habis tu, camne aku nak follow blog orang lain lagi?"

Senang aje. Si empunya blog comel tu kena ada Follower Widgets kat blog dia. Kalau guna Blogger Template senang aje nak add, tapi kebanyakan pengguna Blogskins tak de widget ni. Kalau Washed Denim tu Hana tak tahu pulak sebab tak familiar sangat. Tapi, untuk pengguna Blogskins yang nak add widget ni, boleh tengok list untuk tutorial pasang Follower Widget bagi pengguna Blogskins. Bukan Hana aje tau yang ada masalah ni. Blogger macam Chipmunk, Cik Mun, Kak Ara dll pun ada masalah ni. 


Follower Widget camni yang WAJIB setiap blogger ada kalau nak ramai bloggers follow blog dia.


So, minta tolong korang usahalah untuk letak widget ni. Special untuk bloggers yang nak ramai lagi blog readers mereka follow diorang untuk menyenangkan blog readers mengikuti setiap update dalam blog diorang. Tapi, kalau tak nak followers banyak tak mengapa. 

Sebab dah tak boleh generate code sebab Google Friend Connect retired, korang kena cari kod tu secara manual kalau nak letak Follower Widget for template yang tak boleh letak. Boleh tengok tuto NI

18 comments:

  1. HEE^^^ thanks hana . :)
    sayang hana sangat ! :D

    ReplyDelete
  2. eh2 baru pasan nama jg pengomen tegar... hahaha..

    mcm tu ei.. tima kacih bg info ni.. =)

    ReplyDelete
  3. Cik Mun : sayang~ Mun jugak~ :D

    HaniAsyira : hehe~ bru aje letak.. welcome ^_^

    ReplyDelete
  4. pernah dengar jugakk . hehe . betol2 . lau guna blogskin , kebanyakan tade widget nie . nak jugak guna blogskin , tapi x pandai code2 XD

    ReplyDelete
  5. btol2...kdg2 mmg xleh nk follow...nmpk cm dh follow tp xpn...

    ReplyDelete
  6. cik lynn jmput hana http://lynnlinda.blogspot.com/2012/03/promo-unifest.html

    ReplyDelete
  7. satu cadangan yg bagus skali nih..tenkiyu tenkiyu.

    ReplyDelete
  8. pernah bace satu blog ni.. die punye la xnk letak follower widget tu.. jd die sruh follow ikut dashboard yg leceh tu.. nk je komen entry budak tu, tp syg xleh nk komen.. ape la sgt letak follower widget tu kan.. huhu

    ReplyDelete
  9. Mirmashi : blogskin comel.. Hana pun berkenan tp agak leceh.. hehe :D

    Cik Lynn : bila try byk kali, baru Hana perasan dh sampai limit.. hehe ;)

    Faiz : welcome ^_^

    Aisya : kalo degil camtu, akn myusahkan readers dan empunya blog gak.. hehe

    Putera Noob : iya.. hehe

    ReplyDelete
  10. samela ngn akak..akak dah capai limit 300 da pun:)

    ReplyDelete
  11. BTW , hana pun kena faham sebab google friend connect dah takleh pakai ..habis nak letak widget follower pakai cara ape ? try usha , dah jumpa bagitau okayy .. even blogskins ke , washed denim ke , template biasa ke , watermark ke . GFC dah takleh pakai ..

    *:)

    ReplyDelete
  12. Ayumi : ^_^

    Yuyun : Iya ke Yuyun? sejak bila lagi? kiranya, pengguna yg guna sejak dulu lg la yg boleg guna skrang ni? o.O Hana x tau pasal ni.. ada sorang budak ada kasi tau tp x faham sgt ngan apa yg dia cakap sbb Hana tgok mcm boleh guna aje lg friend connect tu..

    ReplyDelete
  13. no wonder lah kalau follow blog orang lain,dia cakap belum follow lagi,thanks yup :))
    menarik entry nii,saya newbiee :D

    ReplyDelete
  14. bagusnya! info baru dapat hari ni, thanks ! :D

    Salam perkenalan~

    ReplyDelete
  15. betol la hana ! selalu jd cm 2. kebanyakannya guna blogskin n memag x boley nak follow blog diorang. huu. >.<

    ReplyDelete
  16. thanks for the info.. baru tau.. thank you! :)

    ReplyDelete
  17. err,,, biar betul... tapi kalau letak follower widget kena guna akaun google plus.. tak best... huhhuhuhu... berbelah bahagi nak letak.. even bukan ramai pun follower blog.. :)

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)