Wednesday, March 21, 2012

183#Ai no Kotoba ~ Result SPM Saya



Alhamdulillah, sepanjang berada dalam dewan tadi tak berdebar langsung. Bila tengok kawan-kawan, mesti rasa pelik sebab Hana langsung tak berdebar. Macam tak ada perasaan pun ada. Result? Alhamdulillah sekali lagi, mendapat result yang boleh dibanggakan. Tapi tak boleh beritahu di sini. Awal-awal lagi mama dah pesan, dapat result yang baik or tidak baik, jangan heboh dalam blog FB or Twitter. Cuma family terdekat aje yang tau. Tapi yang pasti bukan straight As. He he.

Sekarang ni kena fikir course apa yang nak diambil. Kawan-kawan kata ambil medik, tapi Hana tak minat. Langsung tak ada cita-cita nak jadi doktor. Engineering? Sama lah. Tak minat jugak. Susah juga ni. Hana tak tahu apa yang Hana nak. Tapi, bila sebut pasal Food Technology or Food Science, Hana agak berminat sikit. Mungkin akan apply untuk course tu and Biotech sekali. Insya-Allah.

Okey lah korang, so sorry sebab tak dapat kongsi result. Apa pun, thanks pada rakan-rakan bloggers yang mendoakan Hana dan kawan-kawan Hana. Thanks a lot! Sayang korang. Dan tahniah juga pada rakan bloggers yang dapat result pada hari ni. 

Tak kira berjaya atau tidak, SPM bukan penentu segalanya. Mulakan langkah yang lebih baik di IPTA or else. Jangan cepat putus asa hanya disebabkan oleh perkara ni. Ingat tu! Gagal sekali bukan gagal selamanya. Insya-Allah, korang akan jadi yang lebih baik daripada mereka yang lain.

25 comments:

  1. yeah...cyaiyok chaiyok hana..
    semoga hana dapat ape yang hana minat.. :) kalau ade minat baru laa semangat nak belajar kan..hmm..beruntung kalau dapat buad pilihan sendiri tanpa paksaan parents..untung sangad sangad.. ^^

    ReplyDelete
  2. tahniah akak..
    next year tahun Cekpipah pula amik exam..tahun 2014 bwu dpt result...hehe
    *saje nak gtaw..

    ReplyDelete
  3. @azieowseries kdg2 apa yg kita minat pun xkan dpt bawa kita pergi jauh.. tp insya-Allah semuanya akn ok ;)

    ReplyDelete
  4. taniah hana... eh! tak sedar kita ni sebaya lah ... hehe

    ReplyDelete
  5. tahniah awak :)semoga kejayaan milik awak . ^^

    ReplyDelete
  6. tahniah awak :)semoga kejayaan milik awak . ^^

    ReplyDelete
  7. Tahniah Kak Hana atas result yang baik itu!! <3 semoga terus berjuang. hihihi!

    ReplyDelete
  8. tahniah, hana. dinie pon tak dapat straight jugak :)

    ReplyDelete
  9. tahniah hana..:) ouh ye..psal unisza tu,u tu ok je..u yg bg akak pling snang nk msuk n bljr..prof pun xde sgt antarabangsa..asrama dkt..cuma 1 je,xde kmudahan dan mudh rasa bosan..tp dibandingkn dgn usim,xyah la usim..laaagi xsyok,.asasi asrama dia jauh sgt33333333....huhu...klu hana jnis suka bljr tiap masa baik msuk mtrik..akak mmg xsuka bljr tiap masa..hihi

    ReplyDelete
  10. Tahniah. Alhamdulillah. Moge kejayaan ini dpt diteruskan untuk hari yang mendatang. (:

    ReplyDelete
  11. @Nur Nazihah Hassan Asasi TESL? minat gak tp lebih brminat pd Food Tech & Bio Tech

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)