About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Thursday, March 29, 2012

190#Ai no Kotoba ~ Blog Review 5 - Jom Blogwalking!


Sorry. Baru dapat teruskan sesi blogwalking. Sibuk mengalahkan menteri (=.=')


1. Header baru yang comel!!! :DDD
2. Blog ni antara blog yang kemas! Tak payah susah-susah nak review untuk tahu kelemahan. Keep it up!


1. Sama kes dengan blog kat atas. Template dan header baru yang comel!


1. Suka sangat kucing kat header tu! XDDD
2. Loading yang cepat!
3. Blog yang kemas, cuma font nampak cam kecil sangat.


1. Widget untuk Blog Archive dan Blog List terlampau panjang. Baik guna Scroll Bar untuk nampak lebih kemas. Kalau nak, tuto SINI.
2. Loading dah okey.
3. Font kat sidebar macam complicated sikit nak baca.


1. Header yang cool!
2. Susunan widget dah kemas sebab guna Scroll Bar. Ruang pun jimat.
3. Loading dah cepat.


1. Suka header ni :DDD
2. Susunan widgets pun dah kemas even rasa macam terlalu banyak widgets kat area bawah.


1. Width blog nampak gaya cam agak kecil. Patut besarkan lagi.
2. Music Widget patut letak area atas. Senang untuk bloggers lain nak pause.
3. Terlalu banyak widgets kat area bawah.


1. Suka anime character versi Muslimah kat header tu! :DDD
2. Blog yang kemas dengan widgets yang tersusun.
3. Loading dah okey.


1. Header yang comel :DDDD
2. Satu lagi blog yang kemas dan wajib dikunjungi!


1. Music Widget patut diletakkan di area atas atau gunakan Float Button Pause untuk memudahkan bloggers lain pause. Kalau nak, tuto SINI
2. Cursor dengan word Welcome tu macam menganggu sikit. Kalau gantikan dengan sparkling okey sikit. Kalau nak, tuto SINI.
3. Spiral/Wave kat sidebar kanan pun macam menganggu. Tersilap klik situ, tab for the widget akan keluar.
4. Loading dah cepat.


1. Header K-ON! yang comel :D
2. Salah satu blog yang kemas. Wajib blogwalking!


1. Dah lama nak cakap, Hana suka sangat doodle suami isteri kat header blog ni :DDD
2. Blog yang wajib blogwalking! Hana suka kekemasan blog ni.
3. Loading yang cepat!


1. Header yang cool even simple! Suka penggunaan hitam putih untuk header ni!
2. Loading yang cepat!
3. Tak ada Shoutbox. Patut letak satu.
4. Untuk jimatkan ruang dan kemaskan blog, letak Scroll Bar untuk Blog List. Kalau nak, tuto SINI.


Senarai Peserta

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

5 book page(s) ♥:

Pupel Liyana said...

macehhh.. wahh laju je letak header baru kita hehehhe

AlyNn NyzAa said...

thanx hana :)
terharu ^^

Sakura Aihana said...

tak sangka blog hana direview..hehhe suka.. time kasih komne blog hana .. nak tanya..sblm ni lma ke nak loading?? sbb sblm ni blog hana mmg de mslh sikit tp skrang ok kot sbb hana kata loading ok

Aira Amir said...

tq sebab review blog saya..

Sakura Aihana said...

taklah hana tak pakai SCM player.. cume sblm ni blog hana tba2 jd berat 316.17kb tau walaupun hana dah buang semua gadget tp brt krg jd 226.18kb lbh krg mcm tulh...tp bru ni hana tmbg jd 76...kb lbh krg mcm tulah.. sbb tu hana tanya blog hana lmbt nak loading ke sblm ni.

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)