About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Thursday, March 1, 2012

126#Ai no Kotoba ~ Game 50 Truths


Game ni ditag oleh Cik Zaiey. Nampak cambest aje game ni. Jom main! Tak boleh tipu-tipu, nama lagi Game : 50 Truths kan?

1. Real name : Nurul Farhana bt. Mohd Zukri
2. Nickname (s) : Hana, Nuyu, Uyu (banyakkkk lagi, malas nak taip)
3. Zodiac sign : cek sendiri kalau nak tahu.. tak boleh percaya benda ni
4. Male or female : Aik? My name is Hana, right? Of course lah female. Lain lah nama Hana ada gak pada seorang yang berjantina lelaki. He he~
5. Elementary school : SK Seri Kota
6. High School : SMK Dato' Ahmad Maher
7. College : Don't attend one yet
8. Hair colour : Rambut orang Asia warna apa? Cuba teka~
9. Tall or short : Sshhh... short... 150 cm aje okey? Sebab tu asyik kena ejek budak sekolah aje. Duh!

10. Relationship status : Single but unavailable
11. Sweats or jeans : Jeans kot? Sebab kat Malaysia ni asyik panas aje, bukannya cam kat London tu.
12. Phone or camera : Camera, sebab Hana tersangatlah jarang pedulikan phone tu. Sampaikan kena warning dek Celcom baru top up balik sebab tak nak hilang nombor.. hew~hew~
13. Health freak : Alhamdulillah, setakat ni takde lagi
14. Orange or apple : Both. Dua-dua sedap~
15. Do you have a crush on someone? : Of course I do! My Fuji Syuusuke la~ Duh! Tu watak anime aje..
16. Eat or drink : Both. Dua-dua keperluan untuk hidup kan?
17. Piercings : Tetttt.....
18. Pepsi or Coke : Tak suka minum carbonated drinks, lebih-lebih lagi yang dua jenis ni.

Have You Ever?

19. Been in an airplane : Yes. Last year masa attended Anugerah Ko Kebangsaan. Naik free tu~ Siapa yang tak suka naik FREE? wee~
20. Been in a relationship. Currently yes. Me and Allah SWT :)
21. Been in a car accident : Alhamdulillah tak lagi
22. Been in prison : Jawapan yang sama untuk soalan 21 ;)

Firsts?
23. First piercing : Umur 5 tahun~
24. First best friend : Dah lupa.. zaman umur kanak-kanak Ribena lagi tu
25. First award : Antara Pelajar Terbaik Kebangsaan Untuk Peperiksaan Penilaian Bahasa Jepun Kementerian Pelajaran Malaysia. I got 97% marks! Say yahoo to me! 
26. First crush : Dah lupa anime tu tajuk apa. Tapi nampak gaya cam Gundam aje. Jenis meccha and military. Suka hero dia~ Time tu umur budak tadika lagi.
27. First word : Use time machine and korang pergi balik masa Hana still a baby ;)

Lasts?

28. Last beverage : Plain water. I love it, a lot.
29. Last person you talked to in person : Mama
30. Last person you texted : Jap nak cek, Safwan. Tu pun sebab dia nak datang pinjam novel Hulagu Khan kat rumah. Hew~hew~
31. Last person you watched a movie with : Don't know. Don't blame me. Ha ha :D
32. Last food you ate : Keropok keping~ best~
33. Last movie you watched : Cardcaptor Sakura The Movie : The Sealed Card~ movie gak tu kan?
34. Last song you listened to : The Prince of Tennis OST entitled Driving Myself
36. Last person you hugged : Mama

Favourites :

37. Food : Anything spicy ;) lagi pedas lagiii sodap!
38. Drink : Plain water or any juice
39. Cartoon : I watch anime. Can't list them sebab banyak sangat yang sukaaaaa~
40. Flower : Sakura~ or tulips
41. Animal : Hamsters yang comel and montel~ Cuma takleh nak pelihara sebab mama anti binatang berbulu
42. Colour : Of course lah BIRU~
43. Movie : Semua anime movies yang best-best dan Korean movie yang best-best~ 
44. Subjects : English, Japanese, Chemistry, Biology.

Have You Ever :
(Put an X in the brackets if yes)
45. [ ] fell in love with someone *anime character and Korean & Japanese artistes and actors kira tak?*
46. [ ] celebrated Halloween. *of course lah NO! haram sambut perayaan agama lain. respek sikit boleh tak?*
47. [ ] had your heart broken.
48. [ ] went over the minutes/texts on your cell phone.
49. [ X ] turned someone down.
50. [ X ] broke someone's heart. *Sorry*

okey~ turn untuk tag orang~
mau tag sama~

Adda
Farah
Alya

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

5 book page(s) ♥:

aku HaniAsyira said...

hahaha.. good2

teha said...

wow ! pelajar terbaik tuu ! hebat laa

Haruno Hana 하나 said...

Hani : haha~ thanks~

Teha : 'antara' lah ramai lg yg dpt lebih drpd Hana :)

Diyana Norman said...

perghh so u can speak well in japannese..? caya lah

Haruno Hana 하나 said...

Diyana : speaking tu tunggang langgang tp.. tp kalo nk faham ayat yg simple2 aje or baca Hiragana & Katakana boleh la.. hehe..

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)