About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Thursday, March 22, 2012

186#Ai no Kotoba ~ 1119 GCE-O Level



Untuk SPM leavers yang baru aje amik result semalam, korang perasan tak GCE-O Level yang tertaip kat bawah slip result korang? Yang sekali dengan Perkara Asas Fardu Ain tu. Hana pun tak perasan, baru teringat apa yang teacher Hana beritahu sebelum SPM. Gred untuk GCE-O Level ni hanya khusus untuk Section B : Continuous Writing kita. Hana happy sebab dapat 2A! Sebab memang minat giler-giler-giler dengan English. Tapi, gred yang terbaik ialah 1A. Lepas tu 2A and so on. Sorry sebab lupa gred yang seterusnya.

Bila buat continuous writing, wajib buat genre historical romance. Ha ha :D I'm so into historical romance! Genre ala-ala Judith McNaught. Lagipun, Hana tak boleh buat esei yang relate to facts. Kalau fiction, memang tersangatlah best kalau nak mengarang. Imagination? Memang superb sebab boleh imagine lebih-lebih. Ha ha ha.

Tapi, tak suka buat esei BM sebab tak boleh buat cerita. Kebanyakannya jenis fakta and so on. Kalau cerita pun, cerita yang biasa-biasa aje. Sebab tu suka English lagi. Idea untuk mengarang tak pernah tersekat. Sorry kalau nampak terlalu mengagungkan English instead of BM. But, I'm a Malay okay?

Korang cek lah slip korang, sebab ada sesetengah yang tak tahu pasal ni. Daaa~

nota comel : Tak sure boleh tak blog review malam ni. Bergantung pada line. ^_^

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

11 book page(s) ♥:

ciksukaberangan said...

triple one nine ehh sijil tu?

Haruno Hana 하나 said...

@ciksukaberangan eyh? kurang mengerti.. hehe

Nur Nazihah Hassan said...

hye. .awk dpt bape A's?tanak share ke?hehe

Haruno Hana 하나 said...

@Nur Nazihah Hassan hehe... xleh la Zihah.. parents x kasi x kira result baik atau tak.. alhamdulillah banyak a :) boleh la kalo nk apply course yg relate to science

aku HaniAsyira said...

wahhh.. bagus sgt tuh.. congrats eih.. dh bpe bnyk kasi dah.. =)

NIZAM said...

if u really love English, why not u apply for TESL? one of the choice is TESL foundation in UiTM.

:))

Haruno Hana 하나 said...

@aku HaniAsyira hehe~ welcome~

Haruno Hana 하나 said...

@NIZAM I wanna apply for English course.. maybe not TESL.. I think TESL is just for teaching.. I don't know the right name for the course.. but the course offers variety choices of jobs.. :) anyways, thanks for the recommendation ^_^

my English is not excellent.. just 50-50 ;)

Ali Jasni said...

ali cume reti melukis je.haha

Liyana Izzati said...

Erk macam tu ke? Dapat 2A gak :)

Teenager Housemaid said...

hana! akak pun suka judith mcnaught! :DDD
terutama cerita whitney, my love.
hehe...

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)