About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Thursday, March 8, 2012

149#Ai no Kotoba ~ [Tips] Limit Follow 300?




alaaa~ tomey-tomey~ he he :D

" Eh, iya ke limit nak follow blog ni 300? Aku follow sampai beriban, okey aje?"

Bukan macam tu lah, kalau kita follow melalui Nav Bar atau button Follow yang comel tu aje baru jadi macam ni. So, lepas korang follow blogs sehingga 300 dengan HANYA guna button Follow tu, nak follow blog yang ke 301 dengan cara yang sama, memang dah tak boleh follow dah. 



Lebih kurang camni Button Follow. Ada yang reka design sendiri tapi fungsi sama aje.

" Habis tu, camne aku nak follow blog orang lain lagi?"

Senang aje. Si empunya blog comel tu kena ada Follower Widgets kat blog dia. Kalau guna Blogger Template senang aje nak add, tapi kebanyakan pengguna Blogskins tak de widget ni. Kalau Washed Denim tu Hana tak tahu pulak sebab tak familiar sangat. Tapi, untuk pengguna Blogskins yang nak add widget ni, boleh tengok list untuk tutorial pasang Follower Widget bagi pengguna Blogskins. Bukan Hana aje tau yang ada masalah ni. Blogger macam Chipmunk, Cik Mun, Kak Ara dll pun ada masalah ni. 


Follower Widget camni yang WAJIB setiap blogger ada kalau nak ramai bloggers follow blog dia.


So, minta tolong korang usahalah untuk letak widget ni. Special untuk bloggers yang nak ramai lagi blog readers mereka follow diorang untuk menyenangkan blog readers mengikuti setiap update dalam blog diorang. Tapi, kalau tak nak followers banyak tak mengapa. 

Sebab dah tak boleh generate code sebab Google Friend Connect retired, korang kena cari kod tu secara manual kalau nak letak Follower Widget for template yang tak boleh letak. Boleh tengok tuto NI


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

18 book page(s) ♥:

CikMunBlogger said...

HEE^^^ thanks hana . :)
sayang hana sangat ! :D

aku HaniAsyira said...

eh2 baru pasan nama jg pengomen tegar... hahaha..

mcm tu ei.. tima kacih bg info ni.. =)

Haruno Hana 하나 said...

Cik Mun : sayang~ Mun jugak~ :D

HaniAsyira : hehe~ bru aje letak.. welcome ^_^

mirmashi94 said...

pernah dengar jugakk . hehe . betol2 . lau guna blogskin , kebanyakan tade widget nie . nak jugak guna blogskin , tapi x pandai code2 XD

::CIK LYNN:: said...

btol2...kdg2 mmg xleh nk follow...nmpk cm dh follow tp xpn...

::CIK LYNN:: said...

cik lynn jmput hana http://lynnlinda.blogspot.com/2012/03/promo-unifest.html

faiz fakhirin said...

satu cadangan yg bagus skali nih..tenkiyu tenkiyu.

aisya said...

pernah bace satu blog ni.. die punye la xnk letak follower widget tu.. jd die sruh follow ikut dashboard yg leceh tu.. nk je komen entry budak tu, tp syg xleh nk komen.. ape la sgt letak follower widget tu kan.. huhu

Prince Noob said...

oo camtu ke

Haruno Hana 하나 said...

Mirmashi : blogskin comel.. Hana pun berkenan tp agak leceh.. hehe :D

Cik Lynn : bila try byk kali, baru Hana perasan dh sampai limit.. hehe ;)

Faiz : welcome ^_^

Aisya : kalo degil camtu, akn myusahkan readers dan empunya blog gak.. hehe

Putera Noob : iya.. hehe

Ayumi Comot said...

samela ngn akak..akak dah capai limit 300 da pun:)

◕ ‿- yuyun ◕ ‿- said...

BTW , hana pun kena faham sebab google friend connect dah takleh pakai ..habis nak letak widget follower pakai cara ape ? try usha , dah jumpa bagitau okayy .. even blogskins ke , washed denim ke , template biasa ke , watermark ke . GFC dah takleh pakai ..

*:)

Haruno Hana 하나 said...

Ayumi : ^_^

Yuyun : Iya ke Yuyun? sejak bila lagi? kiranya, pengguna yg guna sejak dulu lg la yg boleg guna skrang ni? o.O Hana x tau pasal ni.. ada sorang budak ada kasi tau tp x faham sgt ngan apa yg dia cakap sbb Hana tgok mcm boleh guna aje lg friend connect tu..

♥ siKechekMessy ♥ said...

no wonder lah kalau follow blog orang lain,dia cakap belum follow lagi,thanks yup :))
menarik entry nii,saya newbiee :D

[ wanni ] said...

bagusnya! info baru dapat hari ni, thanks ! :D

Salam perkenalan~

CiK FizA said...

betol la hana ! selalu jd cm 2. kebanyakannya guna blogskin n memag x boley nak follow blog diorang. huu. >.<

FairuzAqilah said...

thanks for the info.. baru tau.. thank you! :)

Budak Nerd said...

err,,, biar betul... tapi kalau letak follower widget kena guna akaun google plus.. tak best... huhhuhuhu... berbelah bahagi nak letak.. even bukan ramai pun follower blog.. :)

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)