About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Saturday, March 17, 2012

170#Ai no Kotoba ~ Heidi dan Rumah Idaman~


Korang pernah baca citer Heidi tak? Ala.. citer yang boleh kata mungkin sezaman dengan Oliver Twist semua tu. Pasal seorang budak perempuan, Heidi yang kena hantar ke rumah datuk dia di Alps Mountain. Serius best citer tu! Panjang lagi sebenarnya tapi kalau korang nak tahu, Google aje. Tak pun klik kat nama Heidi ni.

Hana baca yang versi bergambar. Masa kecik-kecik dulu dah baca and last year jumpa lagi kat library sekolah. Cover sebijik macam ni. Dah cover sebijik tu, memang isi kandungan sama lah dengan isi dalam ni.


Bila baca masa Heidi dihantar ke rumah datuk dia di Alps Mountain, serius jatuh cinta dengan ilustrasi tu even cuma gambar semata-mata. Bayangkan, wooden cottage di pergunungan yang serius comel, rumput menghijau, the fresh air, memang Mother's Nature, kan? Rasa tenang dan damai aje kalau boleh tinggal tempat macam tu.



Memang heaven kan? Tapi dalam mimpi aje lah nak dapat rumah macam ni. Kat Malaysia ada ke tempat macam ni? Mungkin tak ada kot. Scene comel biasanya kat Swiss atau New Zealand. Suka tengok Lord of the Rings sebab setting dia yang teramat sesuai dengan cerita. Mountains, fresh air, rumput yang menghijau, kawasan lapang. Suka! XD


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

3 book page(s) ♥:

Detective Fiqa said...

hm tau takpe. teringin sangat nak pergi. kalau laah boleh huhuh

Aien Nia said...

Macam menarik jew cerita nie ..Aien xpernah baca lagi

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

nnti nk baca..nk feeling jgk..ihi

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)