Sunday, June 2, 2013

482#Ai no Kotoba ~ Taman Bunga Mama


Hari Jumaat lepas (bukan semalam), Hana ikut mama dan abah pergi TEMAN. TEMAN stands for Terminal Makanan tapi sekarang, official name adalah Rural Transformation Center (RTC). RTC ni letaknya kat kawasan highway yang bermula di New Horizon Garden. Orang Kelantan terutamanya orang kawasan Kota Bharu dan Pasir Mas tahulah :)

Sedikit info mengenai RTC. Kalau di Wakaf Che Yeh terkenal dengan pasar malam dan pasar pagi, begitu juga dengan RTC. Tapi kami masih panggil TEMAN. Kat sini pelbagai jenis makanan boleh didapati, terutamanya di pasar pagi.

Hari Jumaat lepas, bermula Festival Makanan Kelantan (lupa nama sebenar :P) sekali dengan Festival Orkid dan Tumbuh-tumbuhan. Lepas beli breakfast kat sana, terus pergi ke tapak Festival Orkid dan Tumbuh-tumbuhan. Seberang jalan aje dari pasar pagi di RTC tu, dalam kawasan yang sama juga.

Sempatlah mama beli pokok bunga sepuluh pagi. Mama kata, bunga ni akan mekar pada pukul 10 pagi, sebab tu namanya macam tu. He he. Mama tanam sekali dengan pokok bunga lain di kawasan halaman rumah kitorang. Bukannya taman besar pun. Bolehlah nak sejukkan mata. He he :P

Hasilnya.










Mama dan abah memang suka berkebun, tak macam anak sulung mereka ni :P Suka sangat terperuk dalam rumah. He he.

Till then.
Wassalam.

9 comments:

  1. banyak nyaa bungaa.. hee lissa suka bunga, tapi malas jaga bunga.. ngihihihi

    ReplyDelete
  2. bestnya kalau rumah boleh bertaman2..kita semua dah simen..huk huk..tak syok betul..

    ReplyDelete
  3. btw..kita nak soal Hana.. pokok bunga biru tu apa nama dia? ahaha..

    ReplyDelete
  4. mama sy un suka ngn bunga.. hahaha xD sy xsuka sgt.. ngee~~ sy suka on9 :p hahaha

    ReplyDelete
  5. cantiknya....lyeen dah lama tak tanak bunga..klu kat sabah dulu selalu je pegi tanam bunga...

    ReplyDelete
  6. wahhh..cantiknya..rasa macam nak tanam je kat rumah..tapi rumah agak bersepah di kawasan luar atas sebab 2 construction..semoga tercapai hasratku ini kelak. tapi serius, orkid tu lawa gilerr..

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)