Saturday, June 1, 2013

478#Ai no Kotoba ~ New Look



Hari ni rasa nak edit blog sikit. Macam mana dengan new look blog ni? Suka tengok blog Eizz, nampak kemas dan simple dengan gaya macam ni. Inspired by her blog.

Hana buang beberapa widgets, gabungkan widget Menu Tab + Nuffnang + About Me + Followers dalam satu HTML/JavaScript untuk jimatkan ruang. Nampak kemas sikit bawah header tu. Dan Hana kecilkan size blog daripada 1250px kepada 800px. Takdelah nampak besar sangat macam dulu. He he :)

Sebenarnya nak try guna Simple Template, lain kali agaknya. Kalau sempat Hana editlah. Tinggal seminggu aje lagi sebelum Hana pergi Kajang untuk technical training. Barang baru pack sikit.

Maaf pada bloggers yang Hana belum sempat jenguk lagi. Shouts kat shoutbox pun sempat baca aje, tak dapat balas lagi.

Till then.
Wassalam.

13 comments:

  1. CJM suka tengok blog hana yg skrg ni! awesome! cantik! then, kemas...suka!! =)

    ReplyDelete
  2. wah..dah macam eizz..simple tpi tetap kemas..kita pun nak buat..tapi malas nak edit..huhu..takut nanti terus malas..terkubur terus blog..lagi naya..ahaha

    cool juga macam nie.. :)

    btw..selamat bertraining ya..harap semuanya berjalan lancar..inshaaAllah.. :)

    ReplyDelete
  3. cantik kak. ^^ makin teratur dan kemas.. hee likeee.. ^^

    ReplyDelete
  4. lawa la hana design baru >.<
    *sory dah lme x dtg blog hana...sbb anis jarang bukak blog.

    ReplyDelete
  5. lebih kecil dri y dulu :) simple.. suka2.... blog eizz mmg simple+ringan je kalau loading :))

    ReplyDelete
  6. kemas je. .hehe. .rasa nk tukar layout blog sndri pulak. :)

    ReplyDelete
  7. CD boleh dikatakan setiap ari edit blog akhirnya tak jadi jugak sebab asyik eror aje..huhu..give up plak haha...bte blog akak comel sangat pink lagi tuh haha....kemas CD bagi 100000000000000000000000000000000000 bintang ya..hehe

    ReplyDelete
  8. ha'ah lah, nmpk kemas sangat. dah lama tak edit blog. =.="
    boleh jadikan inspire nti. :P

    ReplyDelete
  9. pandainye edit
    yumida mmg x reti bab2 edit nih

    ReplyDelete
  10. sangat ringan dgn rupa baru ini,..simple n kemas..

    ReplyDelete
  11. yeaa suke2, nmpak kemas je, senang nk bce =)

    ReplyDelete
  12. i can see it :) takpe.. asalkan akak boleh baca dan komen, itu pun dah cukup :)

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)