hai! sayalah Cik Macaron yang comel~
korang boleh letak any fillings yang korang suka... choc, vanilla, peanut butter, jam etc
Day 1, Monday
macs dalam proses pengeringan... macs hanya boleh dibakar lepas shell atas tu kering & takde lekit-lekit
see? tak menjadi kan? tapi aku dah puas hati dengan rasa dia ;)
Day 2, Wednesday
hari ni kitorang buat dua warna lak~
nampak tak differences between the two macs? yang hijau tu smooth aje shell dia.. tapi yang oren tu merekah sikit sebab tambah corn starch (1 sudu kecil)
For today, aku dah puas hati sebab macs tu dah smooth even kaki dia tak tumbuh lagi.. hehe... Macs hanya dianggap sebagai menjadi kalau kaki dia tumbuh sama. Nak tau apa kaki macs? Korang scroll up and tengok kat rupa sebenar macs tu. Yang nampak berkedut antara fillings tu lah yang orang panggil kaki atau skirt macs. Nak dapatkan kaki dia tu lah yang cukup menguji kesabaran.
p/s: abah makan shell dia camtu aje tanpa letak fillings. tu pun abah dah kata sedap~ hehe.. esok nak buat lagi~
waahhh.. pandainya dye buat :) nak rasa .. nak rasa.. hehehe :D
ReplyDeletehaha~ dyla pun boleh try wat ^_^ takde la susah sgt.. cuma nk kan bentuk dia tu susah.. hehe
ReplyDelete