Sunday, February 12, 2012

97#Ai no Kotoba ~ Longing For These


I want these! Eh... tetiba aje aku ni. 




























Two great love stories from the same author, Judith McNaught. First time aku baca novel McNaught, I read Perfect. Tu pun pinjam dari library aje. And I was wowww! when I read Perfect. I love the storyline and of course, I love McNaught. Sejak hari tu, aku mencari-cari lagi novel McNaught kat library and I found Once And Always and Whitney, My Love. I read Once And Always and I got wowww! again and again. Memang tak puas baca Perfect and Once And Always. Cuma aku tak sempat baca Whitney, My Love.

Perfect ni pasal Zachary Benedict, a young man from a noble family. Entah camne, nenek dia buang dia padahal dia bukan jenis troublesome. Sejak hari tu, he learnt to be a director and he made a great success. Semua filem dia berjaya. Then, dia kena tuduh membunuh ex-wife dia. Lepas dia escape, he met Julie and kidnapped her. 

Once And Always ni pulak pasal Victoria a.k.a. Tory. Lepas parents dia mati, dia dibawa ke England and she have to be married with her cousin, Lord Jason. Jason ni pulak pernah kehilangan anak dia sebab dibawa lari oleh ex-wife dia. Kapal diorang karam. The two got married and many things happened.

Boleh kata banyak kali jugalah aku pinjam dua novel ni. Ulang-ulang-ulang-ulang baca but I never get bored. Sekarang ni, aku nak cari kalau boleh, semua novel McNaught. Hari tu ada ternampak kat SMO kat Tesco, entah ada lagi tak. Hurm...

2 comments:

  1. ouh..one of my all time favourite authors!!!

    da baca sumer novels dia but paling suka historical ones

    Sumi

    ReplyDelete
  2. Sumi : Iya? sama with me! biasanya suka yg historical ones.. cam Once And Always yg setting era Victoria.. kan? ke dh silap? agak lama.. abis lupa.. hehe ^_^

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)